aga_k1 Napisano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 mam pytanie.. w formularzu zaznaczylam odbior osobisty na ulicy annopol, pozniewaz pani z infolinii powiedziala mi, ze tam moge odebrac paszport juz nastepnego dnia. czy ktos odbieral tak szybko? bardzo zalezy mi na czasie - bilety (troche ryzykownie) juz kupione i bede miec doslownie kilka dni na ogarniecie wszystkiego...
Magda10 Napisano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 aga nie wiem czy Ci pomogę ale gdzieś czytałam że ktoś tak odbierał i było ok.
Laurka Napisano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 Tak. ja dostałam sms od TNT 2 dni po wywiadzie już o 8:00 rano.
aga_k1 Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Tak. ja dostałam sms od TNT 2 dni po wywiadzie już o 8:00 rano. Laurko powiedz mi czy odbieralas na ulicy annopol? problem polega na tym ze mieszkam daaaaaleko od warszawy i zarezerwowalam pobyt w hotelu do nastepnego dnia po wizycie u konsula. razem z narzeczonym planujemy leciec 23 (rozmowa 18) i boje sie ze nie zdazymy ze wszystkim
mala2808 Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 mam pytanie do osob ktore znienialy nazwisko,musze czekac az dostane GC czy juz teraz moglabym zmienic paszport na nowy/jestem tu na wize narzeczenskiej.zyczliwej osobie ktora mi powie jak to z tym jest bardzo dziekuje
Cerise nomade Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 GC nie jest Ci do niczego potrzebne zeby zmienic paszport na nowy. (choc najlepiej zrobisz jesli przeczytasz o tym dokladnie na strone ambasady, a nuz sa jakies dziwne regulacje, choc jestem rpawie pewna ze to nei ma znaczenia, tez szykuje sie do wymiany paszportu) Natomiast jest Ci potrzebne swiadectwo slubu, ktore musisz umiejscowic w urzedzie stanu cywilnego w Polsce, a potem wyrobic nowy paszport w ambasadzie lub w Polsce. Tak jeszcze tylko dodam, ze dopoki nie umiejscowisz aktu slubu w Polsce, nie ma obowiazku wymiany polskich dokumentow., moze Ci to byc ew. dopiero potzrebne jak bedziesz chciala przekroczyc granice i wrocic do USA na GC, ale sa tacy co lataja na starych paszportach, GC i z aktem slubu, Dokumenty na umiejscowienie sa dostepne w USC (w necie nie znalazlam, ale moze sa) i musza byc podpisane przez Ciebie i meza, mozesz upowaznic kogos w Polsce zeby Ci to zalatwil. Jest kilka watkow na forum na temat zmiany nazwiska, moze Ci to rozjasni sprawe:)
sly6 Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 mozna tez umiejscowic akt slubu w Polsce ale bez zmian nazwiska-danych i wtedy pozostaje sie przy starych dokumentach :)nie trzeba nic wymieniac
Laurka Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Laurko powiedz mi czy odbieralas na ulicy annopol? problem polega na tym ze mieszkam daaaaaleko od warszawy i zarezerwowalam pobyt w hotelu do nastepnego dnia po wizycie u konsula. razem z narzeczonym planujemy leciec 23 (rozmowa 18) i boje sie ze nie zdazymy ze wszystkim Tak, odbieralam na Annopolu. Mysle, ze zdazycie. Planujecie leciec czy juz macie bilety kupione i stad ta spinka?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.