Skocz do zawartości

Dv 2013 Czy Można Jeszcze Ubiegać Się O Wizę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Zostałem wylosowany w DV 2013 do ubiegania się o zieloną kartę ? Mam do Was pytanie, czy jest jeszcze szansa ubiegania się o tą wizę, czy to już przepadło ??

Napisano

Nie ma informacji ze dv 2013 jest juz zamkniety.brak wiz

Wyslac mozesz formularze bo placisz za badania i wize jak Cie zaprosza na rozmowe.

Napisano

czy dużo jest odmów wydania zielonej karty, jeżeli ktoś został wylosowany w loterii 2013 ?

chodzi o to, że jeżeli ktoś już został wylosowany i się stara o przyznanie zielonej karty, tzn wysłał ankiety do Kentucky itp itd,

Napisano

Tylko jednej osobie spośród wylosowanych forumowiczów odmówiono przyznania wizy imigracyjnej (zielone karty dostaje się dopiero w USA).

Powód był taki, że nie spełniła minimalnych wymagań loterii.

Napisano

tej rodziny to nie ,. a co bierze sie pod uwage to czy dasz sobie rade w USA :)

nalezy spelnic wymagania loteri a wiec wyksztalcenie czy tez doswiadczenie zwodowe.

Napisano

A czy wiecie konkretnie jakich wymagań nie spełniły osoby, którym odmówiono wizy?

Jeden chłopak nie miał średniego wykształcenia, więc starał się o wizę na podstawie zawodu.

Ale nie sprawdził, że jego zawód znajduje się w zbyt niskiej strefie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Po wysłaniu niezbędnych dokumentów do USA (Kentucky) po jakim czasie bedzie jakaś informacja zwrotna od nich ? czy bedzie można ją zobaczyć na stronie, na której sprawdzałem czy zostałem wylosowany czy gdzieś indziej ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...