daff532 Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Witam, Zostałem wylosowany w DV 2013 do ubiegania się o zieloną kartę ? Mam do Was pytanie, czy jest jeszcze szansa ubiegania się o tą wizę, czy to już przepadło ??
sly6 Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Nie ma informacji ze dv 2013 jest juz zamkniety.brak wiz Wyslac mozesz formularze bo placisz za badania i wize jak Cie zaprosza na rozmowe.
daff532 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 czy dużo jest odmów wydania zielonej karty, jeżeli ktoś został wylosowany w loterii 2013 ? chodzi o to, że jeżeli ktoś już został wylosowany i się stara o przyznanie zielonej karty, tzn wysłał ankiety do Kentucky itp itd,
Joanna30 Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Tylko jednej osobie spośród wylosowanych forumowiczów odmówiono przyznania wizy imigracyjnej (zielone karty dostaje się dopiero w USA). Powód był taki, że nie spełniła minimalnych wymagań loterii.
sly6 Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2013 i byl post ze jakas rodzina nie dostala , wiekszosc z forum dostaje wizy
serafina Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2013 A czy wiecie konkretnie jakich wymagań nie spełniły osoby, którym odmówiono wizy?
sly6 Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2013 tej rodziny to nie ,. a co bierze sie pod uwage to czy dasz sobie rade w USA nalezy spelnic wymagania loteri a wiec wyksztalcenie czy tez doswiadczenie zwodowe.
Joanna30 Napisano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2013 A czy wiecie konkretnie jakich wymagań nie spełniły osoby, którym odmówiono wizy? Jeden chłopak nie miał średniego wykształcenia, więc starał się o wizę na podstawie zawodu. Ale nie sprawdził, że jego zawód znajduje się w zbyt niskiej strefie.
daff532 Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2013 Po wysłaniu niezbędnych dokumentów do USA (Kentucky) po jakim czasie bedzie jakaś informacja zwrotna od nich ? czy bedzie można ją zobaczyć na stronie, na której sprawdzałem czy zostałem wylosowany czy gdzieś indziej ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.