Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam jedno pytanko i licze na wasza pomoc. Otóż właśnie odwiedza mnie chłopak z USA, ja wlaśnie dostałam sie na studia. Na zimę to ja planuję jechać do USA. I tu pojawia sie moje pytanie. Czy mogę zacząc ubiegać się o wizę przed rozpoczęciem roku akademickiego (wystarczy jakiś papier ze szkoły ze zostałam przyjeta i dokumenty złożone) czy muszę czekać aż dostanę legitymację z uczelni? Liczę na waszą pomoc ! Nie chcę czekać do Października :(

Napisano

Jakby legitymacja pomagala i indeks to prawie kazdy by wize dostawal ;) mozna miec na rozmowie,wrazie pytan powiesz ze zaczynasz studia :)

Liczy sie po co lecisz,czy wrocisz a ze sie uczysz to czasami za malo jest.

I pamietaj ze licza sie odpowiedzi,zachowanie .

Napisano

okej, okej, ale dobrze zebym miala jakis papierek ze szkoly zeby potwierdzic ze zaczynam studia?
Chciałabym zaczac sie ubiegac o wize juz teraz, poki mam jeszcze wakacje, i wyjechac po sesji zimowej. W czasie roku akademickiego nie bedzie czasu na wize ;/

Napisano

ale pamietaj ze rozmowa sie liczy

sa osoby ze maja byc na 1 roku,nie maja nic i dostaja wize bez zadnego problemu :) a sa tacy ze maja cos z uczelni i wychodza bez wizy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...