Skocz do zawartości

Pomozcie Mi!

pati94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, pisalam tutaj juz kiedys odnosnie pytac zwiazanymi z lotem do USA.

Teraz mam kolejne pytania do was. Dostalam wize na 10lat, a Usa mi wbilo na 6 miesiacy. Jestem w Stanach od poczatku czerwca i mam bilet na konec sierpnia, natomiast poznalam Kogos tutaj i chce sie przeprowadzic do Chicaggo tymczasowo mieszkam w Californi. Chce do Polski zleciec w trminie i leciec spowrotem do Chcago tak pod koniec werzesnia (chce sie pozegnac z rodzina i pozamykac sprawy swoje) . Czy USA wbija wize na 6 miesiacy najczesciej czy wbija na dluzej. bo jesli na pol roku to wiadome ze bede w USA nie legalnie i zadecydowalam ze 2 razy w roku bede w Polsce jak sie bedzie zblizal moj koniec 6 miesiecy w UsA CO WY O TYM MYSLICIE??? Na jakies 2 miesiace i potem spowrote tutaj do Chlopaka, On niestety tez jest tutaj lie legalnie ale On wogole do Polski nie zjezdza tylko siedzi tu, a ja chce miec kontakt z rodzina... pomozcie mi, co o tym myslicie??

Napisano

Wiza turystyczna nie sluzy do mieszkania w usa I przyjezdzania do PL na chwile, zeby znowu wrocic. Po takim 6cio miesiecznym pobycie zostaniesz prawdopodobnie zawrocona na granicy poerwszym samolotem do PL, a jesli nawet zostaniesz wpuszona to napewno nie na 6 mcy. Nawiasem mowiac, te 6 mcy to najwiecej ile mozesz dostac na granicy, czesto bywa tez mniej. Twoje nierozwazne plany na przyszlosc ukazuja kompletna nieznajomosc przez ciebie tematu. Poczytaj forum, szczegolnie watki o zakazach wjazdu I tematy wiz turystycznych, potem przemysl to jeszcze raz. Bo jesli chlopak jest nielegalnie, to jak za daleko w tym zabrniesz, to nic juz wam nie pomoze...

Napisano

Dlatego pisze zeby mi ktos powiedzial jak to jest

Jak to zrobic zebym mogla do Polski zjezdzac a nie siedziec tu ciagle nie legalnie????

Napisano

Moze to byc wiza studencka ale wydana w Konsulacie w Polsce,moze to byc wiza pracownicza lub tez pobyt staly aby tak latac i sie nie martwic .

w innym przypadku moze to byc roznie i bywa tak ze za 2 razem ktos ma problemy,innym za 3-5 a ktos inny wcale,A jak u Ciebie bedzie to nie wiadomo.

Napisano

Jak to zrobic zebym mogla do Polski zjezdzac a nie siedziec tu ciagle nie legalnie????

Loteria, ślub z obywatelem(chyba jest jeszcze jeden sposób ale zapomniałem :)). Reszta to rozwiązania tymczasowe (praca, studia). Sorry, niewiele możesz zrobić.

EDIT: sly6 mnie w międzyczasie uprzedził. :)

Napisano

Moze to byc wiza studencka ale wydana w Konsulacie w Polsce,moze to byc wiza pracownicza lub tez pobyt staly aby tak latac i sie nie martwic .

w innym przypadku moze to byc roznie i bywa tak ze za 2 razem ktos ma problemy,innym za 3-5 a ktos inny wcale,A jak u Ciebie bedzie to nie wiadomo.

To co musze isc znowu do Konsulatu ?? mam szkole nie skonczona rok mi zostal w pOLSCE WIEC JAK Z TA wiza studencka?? jansiej mozna>>>

pobyt staly ?

Napisano

Loteria odpada bo brak szkoły, jak masz nieskończoną szkołę i studencka wiza Ci odpada. Jak nie masz studiów to i w sumie pracownicza też odpada. A tak w ogóle to nie masz w tej chwili żadnych szans na pobyt stały i pewnie długo nie, jeśli wogóle. Myślisz, że się ludzie wożą z loteriami i innymi drogami imigracji dla zabawy? Droga do stałego pobytu jest kosztowna, długa i czasem skomplikowana.

Napisano

W Twoim przypadku ten pomysł też odpada, bo - jak sama napisałaś - ten, kogo poznałaś siedzi nielegalnie.

No, chyba, że chcesz się bawić w ślub dla papierów, ale może nim się zdecydujesz, to poczytaj fora, czym to może się dla Ciebie (i dla niego) skończyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...