Skocz do zawartości

Wiza Do Usa

sarabidas19899

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Widzę, że tu się wywiązała za m.in. moją sprawą gorąca dyskusja ;) Gwoli ścisłości ani ja ani nikt ze znanych mi osób nie miał nigdy problemów z dostaniem wizy (turystycznej i K-1). Gdyby nie to forum, to żyłabym w błogiej nieświadomości co do sytuacji opisanych m.in w tym wątku. Ujęłam się za dziewczyną, która tak jak ja była jako studentka w czasie wakacji dwa razy w USA turysycznie na 2 i 3 m-ce, a później konsul jej bez żadnych dowodów (tak ona mówi przynajmniej) zarzucił, że pracowała i wizy nie dał. Nie pier***cie mi tu, że to jest państwo prawa. Wolę nie myśleć nawet, że mnie mogło to samo spotkać. Nigdy w życiu człowiek niczego nielegalnego nie zrobił a tu takie coś. Nie wiem "ile osob wlatuje i idzie do pracy, ile osob tak naprawde zwiedza cokolwiek przez okres 3 miesiecy, i ile osob jedzie na chrzciny/wesele itd." i szczerze mówiąc niewiele mnie to obchodzi, bo ja odpowiadam za siebie, a nie za innych i też nie mam zamiaru ponosić konsekwencji za czyjeś nielegalne sprawki. Nie wymagam też specjalnego traktowania, nie należę do burzących się przeciw wizom. Ale jakby to było państwo prawa to patrzonoby na ludzi indywidualnie, a nie na zasadze Polak - to na pewno pracował nielegalnie.

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

sarabidas nie ma znaczenia,masz w systemie napisane to co masz i tyle.

Luska dziekuje ,a liceum mialas ukonczone?>

co do wizy E3 to jak pisze Kzielu i masz to na stronie podane :)

Kanada ma nowe przepisy o kartach stalego pobytu przez malzenstwo :) przez nie ktore osoby jak opisala Karina wyzej .

Hmm :unsure: Kanada piekny kraj tyle ze tam polakow jakos nie lubia zabardzo <_< zawsze to bliżej do USA a te karty stalego pobytu co pisales przez malzenstwo to o co chodzi ? a co do liceum to tylko półtora roku na reszte braklo czasu sprawy rodzinne. :(

Napisano

Luska a skad takie spotrzezenia i myslenie ze tam Polakow nie lubia>?jakies przyklady podaj?

co do tych slubow to prosze bardzo

http://www.cic.gc.ca/english/information/protection/fraud/marriage.asp

http://www.thestar.com/news/immigration/2013/04/29/marriage_fraud_canadian_immigration_officials_tread_thin_line.html

I jak napisala Karina na tym cierpia osoby uczciwe ze musza udowadniac ze nie sa wielbladami .

I teraz co ja bym zrobil,poszukalbym wyjscia z tego a nie szedl po kolejna wize ze moze sie uda ,majac taki wpis w system.

Luska dziekuje za odpowiedz :)

Napisano

mam jedno pytanie mam zamiar wypełniac od nowa wniosek o wize typ B2 turystyczna i chce od nowa wszystko wypełaniac bo 5 miesiecy temu na wiosne też wypełaniałam taki sam wniosek ale teraz przeniosłam się do innej szkoły i zmieniłam prace i moje pytanie jest takie czy konsul nie bedzię się czepiał i czy przejdzie to w ich systemie bo jak pamietam jak byłam w KRK W AMBASADZIE to było pare przypadków ze wniosek się nie zapisła w system czy coś takiego nie znam się na tym ale coś mówiła pani za okienkiem co pobiera odciski palców ze wniosek przepadł cyberprzestrzeń i musieli szybko iść do kafejki i od nowa wypełniać wniosek czy jakoś tak prosze o porade ??

Napisano

Moze byc pytanie dlaczego ta szkola,dlaczego zmiana pracy..

1 raz takie cos slysze i czytam ze byl wniosek i przepadl ;) i nie tylko na tym forum

za to slyszalem o zdjeciach

zapisz sobie dane aby wejsc szybko sobie na swoj profil i go wydrukowac jesli takie cos bedzie mialo miejsce

ps a wiesz co powiesz o tej pracy nielegalniej,masz jakies rozwiazanie na to?

Napisano

a co masz wpisane w system jak bylas ostatnio na rozmowie

to mam na mysli a nie prace w Polsce czy tez w USA

a masz moze zakaz wjazdu ,cos takiego bylo wspomniane na rozmowie ostatniej?

Napisano

nie zakazu nie mam .Tak jak pamietam wpisałam ze pracuje ale jak dobrze pamietam nie wiem czy wpisywałam ze uczę się ale teraz mam zamiar to zrobić a jak bym nie wpisała ze pracuje a tylko się uczę czy by to przeszło ?? czy musi być wszystko to samo co ostatnio wypełaniałam ??

Napisano

Nie musi byc tak samo ale powinno byc :)

I teraz jak sie uczylasz,pracowalas ostatnio jak bylas na rozmowie to wpisz tak samo,nawet jesli zmienilas prace-szkole

Napisano

aha ok dzieki.A jeszcze jedno wspomniałam wczesniej ze znajomy z NY ma mi wyslac zaproszenie ze mnie sponsoruje przez prawnika czy jakos tak i wczesniej jak wypelniałam ten wniosek podałam ze jade do tego samego znajomego co byłam juz a teraz mi ma wysłac inny kolega zaproszenie i raczej wypada wpisac tego co mi wysle zaproszenie ze mnie sponsuruje itp czyz tak ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...