Skocz do zawartości

Uk - Nowy Jork Wrzesień/październik 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lotnisko Newark niestety. Czytałem, że jakaś niechęć do polaków na nim jest czy to prawda?

Gorzej niż nż niechęć bo całkowita obojętność. To jest międzynarodowe lotnisko do licha, przez które dziennie przewija się kilka tysięcy podróżnych, więc obsługa nie ma czasu ani ochoty na wyróżnianie jakiejś tam narodowości niechęcią.

Napisano

dziekuje CI rzecze 1:) niestety juz zarezerwowalem Lufthganse, z 1 strone samolot z wma rzedami po 3 osoby, a w druga z3ma rzedami po 3 osoby :) jakos przezyje.. lotnisko newark.. moze sobie pojade na jfk turystycznie:)).....

mam pytanie: czy wszystkie hotele/ hostele/ noclegi w usa wymagaja platnosci karta kredytowa..?? lece 5 wrzesnia a nie mam karty kredytowej.. wyglada na to ze na szybko musze wybrac sie do banku, a juz upatrzylem sobie nocleg..pewnie zanim bede te karte mial to mi przeleci kolo nosa... ogolem zadziwia mnie ta sytuacja, ale wynika ze pojecie karty KREDYTOWEJ w usa nie stracilo na swojej wartosci przez tyle lat..

co do lotniska:

Dlaczego niestety? Newark jak kazde inne....byc moze nawet szybicej wyjdziesz z tego lotniska niz z JFK, ktore ponoc jest mega zapchane zawsze...Dodatkowy czas to czas dojazdu z lotniska do domu/hotelu.

Gdybys w ostatecznosci zrezygnowal z k.kredytowej to poszukaj tez noclegu na: bazarynka.com....czasem tam ktos oferuje jakis nocleg na tydzien lub dwa....

Napisano

niestety w odpowiedzi do Rzecze1

"Nie polecam! Standard dużo niższy niż w liniach europejskich, jakichkolwiek na dobrą sprawę, plus samoloty latające z UK to Boeingi 757-200, dwa rzędy po trzy siedzenia, niewiele większe od 737 latających po Europie! Może to być mały, dosłownie, koszmar."

ale szczerze mówiąc mi tam balonik czym będę leciał, byle dolecieć :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...