WsK Napisano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2005 Witam wszystkich. Mam zamiar ubiegać się o wize turystyczną mam 21 lat wykształcenie srednie i nie mam stałej pracy (dorabiam w Holandii) jakie sa moje szanse na uzyskanie wizy? Co mówić konsulowi kiedy będzie pytać się w jakim celu wyjeżdżam ? Choc tak naprawde moim głównym celem nie jest tam teraz praca bo jade sie zapoznac z tym krajem gdyż mysle o przeprowadzeniu sie do Chicago jesli powiedzie mi się w "ZK" Poradzcie, z góry dzięki
dominika Napisano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2005 bez pracy..., bez indeksu... hmmmmmm musisz trafic na naprawde bardzo bardzo bardzo dobry humor konsula. No coz, zycze powodzenia, moze akurat Ci sie uda
sly6 Napisano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2005 faktycznie ze masz marne szanse no ale zawsze jest szanse ze dostaniesz
Gość Napisano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2005 niesamowitym dla mnie było to, a tym samym pocieszającym,ze kiedy dwa dni temu rozmawiałam z chłopakiem dziewczyny ubiegającej sie w tym samym momencie o wize, a która to: nie była ani studentką, pracowała w sklepie,miała 24 lata,i której to poprzednio 2x odmówiono wizy turystycznej - okazało sie,ze przydzielono jej w koncu te turystyczną wize.Nie wiem jak ona to zrobiła,bo ja byłam pewna,ze jej odmówią i to po raz trzeci....no a tu taki cud sie zdarzyl.....takze .....mimo wszystko jak sie okazało- cuda sie zdarzają...
sly6 Napisano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2005 bo miala legalne zrodlo dochodu a kolega dorabia w holandii
WsK Napisano 9 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2005 dzięki za szybką odpowiedz.. no cóż tak myślałem że w takich warunkach będzie ciężko mam jeszcze miesiąc na dostanie GC, a jak nie to mimo wszystko sprubóje..
majk Napisano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2005 W przyznawaniu wiz turystycznych nie ma wiekszych zasad. Oczywiscie mzoan mowic ze ktos ma wieksze/mniejsze szanse teoretyczne ale tak naprawde to te wizy mogliby tez przyznawac w drodze losowania.
iwona29 Napisano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2005 zgadzam się, powiem wam że moja mama była któregoś dnia w ambasadzie w warszawie, moja mama ne pracuje wiec nie miała zaświadczenia o zarobkach, żadnego zaświadczenia o stanie konta, zupełnie nic, nawet wniosek wypełniała w jakimś biurze obok ambasady bo nie wiedziała ze w tym roku trzeba przez internet i dostała wizę na 10 lat ....ja jestem studentka i byłam już w stanach ale niestety nie dostałam na 10 lat żeby się przekonac to trzeba pojechać na rozmowę, bo nie jest powiedziane że bezrobotni nie dostają..
ela777 Napisano 5 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2005 mam dobry przyklad moj znajomy pracowal w holandi i kiedy wszyscy zdecydowalismy spedzic tydzien w cancum poszedl do ambasady po wize amerykanska bo lot byl przez miami i dostal vise za pierwszym razem bez problemu na 10 lat
SantaCruz_CA Napisano 5 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2005 mam dobry przyklad moj znajomy pracowal w holandi i kiedy wszyscy zdecydowalismy spedzic tydzien w cancum poszedl do ambasady po wize amerykanska bo lot byl przez miami i dostal vise za pierwszym razem bez problemu na 10 lat przy wykupie wycieczek to jest roznie. raz dadza, raz odmowia.. moja kumpela z liceum - z bardzo zamoznej i "stanowiskowej" rodziny miala jechac na zorganizowany wyjazd na floryde (z biurem podrozy)... i pomimo wszystkich "papierow i bajerow" odmowili jej..... od tak..... wszystkim szczeny opadly jak o tym uslyszeli... te turystyczne ot jednak loteria gorsza niz lotto - bo predziej w lotto chocby 5 zeta od niechcenia sie wygra ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.