Skocz do zawartości

Wiza Narzeczeńska Po Turystycznej

Inga N-T

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

nie wiem czy nie będę powtarzać wątku ale nie doszukałam się takich informacji.

Kiedyś byłam w USA jakieś 6-7 lat temu. Przesiedziałam wize turystyczną ale niedługo(około 2 miesiące), ponieważ mój narzeczony jest obywatelem USA chcemy starać się o wize narzeczeńską, niestety w przyszłym roku w maju mam ważną uroczystość rodzinną i muszę być w Polsce stwierdziliśmy że jeszcze się wstrzymamy z załatwianiem wszystkiego żebym miała pewność że będę w maju w Polsce. Zastanawiam się czy w takiej sytuacji mogę ubiegać się narazie o wize turystyczną żeby móc wyjechać teraz na kilka miesięcy. Czy jeśli teraz nie dostane wizy turystycznej to czy w przyszłości będę miała problemy z otrzymaniem wizy narzeczeńskiej?

Poradźcie co robić?

Napisano

Aby nie miec problemow z wiza narzeczenska nalezy napisac prawde o pobycie w USA,ile czasu bylas .

Jak nie dostaniesz wizy turystycznej to masz szanse na narzeczenska ale jesli napiszesz prawde.I tak tez odpowiesz

ps nie masz zakazu wjazdu ale jednak bylas ten czas nielegalnie .

Napisano

Aby nie miec problemow z wiza narzeczenska nalezy napisac prawde o pobycie w USA,ile czasu bylas .

Jak nie dostaniesz wizy turystycznej to masz szanse na narzeczenska ale jesli napiszesz prawde.I tak tez odpowiesz

ps nie masz zakazu wjazdu ale jednak bylas ten czas nielegalnie .

a czy nie będzie to postrzegane jakbym za wszelką cenę chciała wyjechać do Stanów?

Paradoks zaklinałam się że już nigdy więcej tam nie pojadę i trefiłam na obywatela którym kocha tam mieszkać :-) jak ten los przewrotny jest

Napisano

Niech ten post bedzie lekcja dla innych :) i znam wiele takich osob jak Ty ze mowili ze nie,ze olewaja cos a potem,mysla,zastanawiaja sie lub tez pluja sobie w brode ze cos nie tak zrobili .

tak moze byc to postrzegane ale pamietaj ze to bylo z jakies 6-7 lat temu a nie pare tyg,miesiecy a czasami takie cos ma znaczenie ;)

wazne abys teraz bledu nie zrobila :) z klamstwem .

Napisano

Niech ten post bedzie lekcja dla innych :) i znam wiele takich osob jak Ty ze mowili ze nie,ze olewaja cos a potem,mysla,zastanawiaja sie lub tez pluja sobie w brode ze cos nie tak zrobili .

tak moze byc to postrzegane ale pamietaj ze to bylo z jakies 6-7 lat temu a nie pare tyg,miesiecy a czasami takie cos ma znaczenie ;)

wazne abys teraz bledu nie zrobila :) z klamstwem .

Pewnie niech się uczą :) ja niestety w tamtym czasie nic nie olałam tak życie się ułożyło(ale zgadza się tak nie wolno)

natomiast pisząc o kłamstwie masz na myśli że mam dokładnie się wyspowiadać co i jak było czy teraz nie oszukiwać z tą turystyczną że na pewno wrócę(a w rzeczywistości miałbym mieć inny zamiar)?

czyli z tego co piszesz to, to wszystko(moje zasiedzenie, oraz ewentualne nie udzielenie wizy tur. teraz) nie będzie miało wpływu na moje późniejsze starania o wizę narzeczeńską

bo ja zupełnie nie wiem jaki mój krok będzie najlepszy

Napisano

Masz odpowiadac na pytania,masz napisac faktycznie ile bylas w USA :)

Jesli myslisz powaznie o k-1 to napisz ile czasu bylas w USA

a czy Ci uwierza z wiza turystyczna teraz to inna sprawa,wazne abys miala czysta karte na k-1 .

Napisano

Masz odpowiadac na pytania,masz napisac faktycznie ile bylas w USA :)

Jesli myslisz powaznie o k-1 to napisz ile czasu bylas w USA

a czy Ci uwierza z wiza turystyczna teraz to inna sprawa

ok dzięki bardzo za odpowiedzi

Napisano

Spokojnie możecie starać się o wizę K1 już teraz (jeśli oczywiście spełniacie warunki).

Cały proces potrwa na tyle długo, że wcale nie będziesz musiała wyjechać do USA przed majem.

Zwłaszcza, że po otrzymaniu wizy masz pół roku, żeby wyjechać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...