Skocz do zawartości

Slub Cywilny - Jakie Dokumenty

AgnieszkaS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Czy ktos orientuje sie czy do slubu cywilnego w usa potrzebne jest zaswiadczenie z urzedu stanu cywilnego o tym ze mozna bez problemu zawrzec zwiazek malrzenski. Bylam w dzisiaj w urzedzie stanu cywilnego w mojej miejscowosci i pani powiedziala ze w niektorych stanach wymagaja takiego dokumentu.

Mam nadzieje ze ktos bedzie mi potrafil pomoc.

Napisano

Ja miałem przetłumaczony akt urodzenia (czy tam stanu cywilinego, taki z orzełkiem na górze), który mówił, że jestem kawaler. Musiał być z w miarę świeżą datą.

Napisano

Witam,

Czy ktos orientuje sie czy do slubu cywilnego w usa potrzebne jest zaswiadczenie z urzedu stanu cywilnego o tym ze mozna bez problemu zawrzec zwiazek malrzenski. Bylam w dzisiaj w urzedzie stanu cywilnego w mojej miejscowosci i pani powiedziala ze w niektorych stanach wymagaja takiego dokumentu.

Mam nadzieje ze ktos bedzie mi potrafil pomoc.

No to zalezy od miejsca - zajrzyj na strone lokalnego courtu tam gdzie bedziesz brac slub i powinno byc napisane jakich dokumentow wymagaja. Inaczej pytanie jest lekko bez sensu, Ja w Butler County w OH zadnego zaswiadczenia nie potrzebowalem...

Napisano

Ok dzieki

Patrzylam na stronie lokalnego court, tam nie ma nic konkretnego,

ale na wszelki wypadek poprosilam narzeczonego zeby skontaktowal sie z nimi i dowiedzial czy jest cos takiego potrzebne.

Jak juz bede dokladnie wiedziala jak to jest to wstawie info zeby w przyszlosci innym bylo latwiej :)

Napisano

Ja miałem przetłumaczony akt urodzenia (czy tam stanu cywilinego, taki z orzełkiem na górze), który mówił, że jestem kawaler. Musiał być z w miarę świeżą datą.

Czy to tlumaczenie musi byc wykonane przez tlumacza przysieglego czy moge zrobic tlumaczenie sama, troche malo czasu zostalo do mojego wyjazdu i nie wiem czy sie wyrobie ze znalezieniem tlumacza

A mozna wiedziec w jakim county wyrabiales marriage license?

Napisano

ja bralam slub br w marcu w Chicago , nie jest wymagany jest akt urodzenia z PL .....wystarczylo mi stanowe driving licence plus oplata ....... ewentualnie moze byc wazny paszport ze zdjeciem :)

Napisano

Ok, dzieki za odpowiedzi :)

W miedzyczasie moj narzeczony skontaktowal sie ze swoim county court i powiedzieli mu ze wszystko co jest potrzebne to albo paszport albo stanowe id albo stanowe prawo jazdy i nic wiecej, bardzo sie ciesze ze ten dokument nie jest potrzebny bo to mimo tego ze maly wydatek to chociaz to odejdzie od tych wszystkich kosztow zwiazanych z calym procesem wizowym i AOS

Napisano

Odpis zupelny to mam juz od dawna, ale nie ma w nim informacji o stanie cywilnym, ale skoro te informacje nie beda potrzebne to nie musze jezdzic po kolejny dokument

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...