AgnieszkaS Napisano 30 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 Witam, Czy ktos orientuje sie czy do slubu cywilnego w usa potrzebne jest zaswiadczenie z urzedu stanu cywilnego o tym ze mozna bez problemu zawrzec zwiazek malrzenski. Bylam w dzisiaj w urzedzie stanu cywilnego w mojej miejscowosci i pani powiedziala ze w niektorych stanach wymagaja takiego dokumentu. Mam nadzieje ze ktos bedzie mi potrafil pomoc.
KaeR Napisano 30 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 Ja miałem przetłumaczony akt urodzenia (czy tam stanu cywilinego, taki z orzełkiem na górze), który mówił, że jestem kawaler. Musiał być z w miarę świeżą datą.
kzielu Napisano 30 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 Witam, Czy ktos orientuje sie czy do slubu cywilnego w usa potrzebne jest zaswiadczenie z urzedu stanu cywilnego o tym ze mozna bez problemu zawrzec zwiazek malrzenski. Bylam w dzisiaj w urzedzie stanu cywilnego w mojej miejscowosci i pani powiedziala ze w niektorych stanach wymagaja takiego dokumentu. Mam nadzieje ze ktos bedzie mi potrafil pomoc. No to zalezy od miejsca - zajrzyj na strone lokalnego courtu tam gdzie bedziesz brac slub i powinno byc napisane jakich dokumentow wymagaja. Inaczej pytanie jest lekko bez sensu, Ja w Butler County w OH zadnego zaswiadczenia nie potrzebowalem...
AgnieszkaS Napisano 30 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 Ok dzieki Patrzylam na stronie lokalnego court, tam nie ma nic konkretnego, ale na wszelki wypadek poprosilam narzeczonego zeby skontaktowal sie z nimi i dowiedzial czy jest cos takiego potrzebne. Jak juz bede dokladnie wiedziala jak to jest to wstawie info zeby w przyszlosci innym bylo latwiej
AgnieszkaS Napisano 30 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 Ja miałem przetłumaczony akt urodzenia (czy tam stanu cywilinego, taki z orzełkiem na górze), który mówił, że jestem kawaler. Musiał być z w miarę świeżą datą. Czy to tlumaczenie musi byc wykonane przez tlumacza przysieglego czy moge zrobic tlumaczenie sama, troche malo czasu zostalo do mojego wyjazdu i nie wiem czy sie wyrobie ze znalezieniem tlumacza A mozna wiedziec w jakim county wyrabiales marriage license?
aldi79 Napisano 30 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 ja bralam slub br w marcu w Chicago , nie jest wymagany jest akt urodzenia z PL .....wystarczylo mi stanowe driving licence plus oplata ....... ewentualnie moze byc wazny paszport ze zdjeciem
AgnieszkaS Napisano 30 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 Ok, dzieki za odpowiedzi W miedzyczasie moj narzeczony skontaktowal sie ze swoim county court i powiedzieli mu ze wszystko co jest potrzebne to albo paszport albo stanowe id albo stanowe prawo jazdy i nic wiecej, bardzo sie ciesze ze ten dokument nie jest potrzebny bo to mimo tego ze maly wydatek to chociaz to odejdzie od tych wszystkich kosztow zwiazanych z calym procesem wizowym i AOS
aldi79 Napisano 30 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 odpis zupelny aktu urodzenia bedzie Ci i tak potrzebny , gdy bedziesz sie starala o zielona karte ...jesli masz takie plany
AgnieszkaS Napisano 30 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 Odpis zupelny to mam juz od dawna, ale nie ma w nim informacji o stanie cywilnym, ale skoro te informacje nie beda potrzebne to nie musze jezdzic po kolejny dokument
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.