Skocz do zawartości

Tax Transcripts

Laurka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bede wysylac pakiet w poniedzialek. Zalaczam kopie DS-3025, ktora dostalam od pani doktor. Reszte przeciez USCIS juz ma. Zabrali ode mnie cala koperte na lotnisku.

To radzę zapoznać się z tym wątkiem na VJ, bo to, że USICS coś ma wcale nie jest takie oczywiste. Na dwoje babka wróżyła, ludzie wysyłają i tak i tak, a ci, którzy wysyłają tylko DS-3025 raz dostają RFE a raz nie.

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nie bede na zapas tworzyc problemow. I tak jest ich wystarczajaco z tym wszystkim ;)

Pod tym wklejonym linkiem odpowiedz jest na samym poczatku.

Napisano

No trudno. Przeciez nie bede specjalnie leciec do CS i placic mu, zeby mi wykonal badania, skoro mialam je zrobione dwa miesiace temu. Nigdy nie slyszalam, zeby ktos dostawal kopie calej zawartosci koperty z medical exam, a wylacznie formularz ze szczepieniami.

W kazdym razie dostalismy dzisiaj tax transcripts. Po 5 dniach! :-)

Napisano

Przeciez nie bede specjalnie leciec do CS i placic mu, zeby mi wykonal badania, skoro mialam je zrobione dwa miesiace temu.

czytanie ze zrozumieniem... :blink:

NIGDZIE nie jest napisane, że na K1 po wykonanych badaniach w kraju jeśli nie minął rok to trzeba robić nowe. Natomiast wszędzie pisze, że trzeba do AoSu załączyć I-693 i w przypadku powyższym TYLKO part 1,2 i 5 trzeba mieć wypełnione, z czego part 2 czyli transkrypcję szczepionek wypełnia civil surgeon w USA na podstawie DS-3025 z Polski, za co powinien wziąć minimalną kwotę typu $30. NIE ROBI SIĘ NOWYCH BADAŃ, a jedynie przepisanie szczepień na nowy formularz.

To jest oficjalna informacja, nigdzie nie mogę znaleźć informacji, że można wysłać tylko DS-3025 (jeśli ktoś do tego dotarł niech poda źródło).

Natomiast inną sprawą jest to, że gdzieś w 50% przypadków AoSy przechodzą z samym tylko DS-3025 bez I-693... na VJ nawet jeden użytkownik pisał, że AoS żony przeszedł z DS-3025, a jej dziecka nie.

Zastanawiam się więc, jak to możliwe, i jeśli można wysłać tylko DS-3025, to na jakiej podstawie prawnej.

Napisano

Wysylasz kopie DS-2035 i to wszystko.

spicyvanilla: I-485 instructions, punkt 7.C:

If you are a K-1 fiance(e) ... you only need to submit a vaccination supplement ...

DS-3025 to jest wlasnie vaccination report

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=fcf75b836ea73210VgnVCM100000082ca60aRCRD&vgnextchannel=3d7fa6c515083210VgnVCM100000082ca60aRCRD :

Oraz I-693 instructions, punkt 3.c.2:

If the vaccination record (DS 3025) was not properly completed and included as part of the original, overseas medical examination report, you will have to have the vaccination report completed by a designated civil surgeon.

Co oznacza, ze jezeli DS-3025 byl prawidlowo wypelniony, I-693 nie jest w ogole potrzebny. Moj AOS przeszedl z sama kopia DS-3025.

Napisano

Dzieki jkb za zacytowanie tego. Tak mi sie wlasnie zdawalo, ze tak czytalam w instrukcjach, ale nie moglam znalezc mojej kopii z kolorowymi zakresleniami ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...