Skocz do zawartości

Oplata Wizowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pytanie co do oplat wizowych. Ja staralam sie o wize jak jeszcze nie wypelnialo sie wniosku elektronicznie i pamietam jak robilam oplaty na poczcie,wtedy wygladalo to tak ze biore druczek i sama wypelniam adres,numer konta konsulatu,moje dane i tytul oplata wizowa. Teraz czytam na stronie konsulatu i tam trzeba wydrukowac druk i isc z tym na dana poczte lub bank (juz sprawdzilam na ktora poczte moge isc w moim miescie) i dac tam pani ten druczek wydrukowany. A moje pytanie dotyczy wlasnie tego druczku (wyglada on dziwnie bo tam sa jakies X nie ma danych rzadnych ani adresow. Czy ja to mam tak wydrukowac i pani w okienku bedzie wiedziala o co chodzi? I czytalam ze ta pani w banku czy na poczcie da mi jakis numer wplaty tak? Przepraszam za moje w sumie glupie pytanie ale kiedys wygladalo to zupelnie inaczej i dlatego jestem zaskoczona i nie wiem jak to zrobic:-( Prosze o pomoc i z gory dziekuje!

Napisano

I jeszcze jedno pytanie. Wypelniam wniosek w jezyku angielskim? tzn w moim nazwisku widnieje literka ń to mam tak napisac?imie i nazwisko w jezyku polskim a reszta w jezyku anielskim? a jezeli chodzi o moj zawod tam pisze ze mam krotko opisac to mam to zrobic w jezyku angielskim??

Napisano

cat a czytalas dobrze forum?

Nie mozesz laczyc banku jakiegos i poczty w calosc ;)

jesli juz to bank pocztowy,jak taki druk przyniesiesz to beda wiedziec co i jak.a teraz zaniesz taki druk gdzies indziej ;)

wiec oplata z takim drukiem w banku pocztowym

Co do ds 160 to wypelniasz go w jezyk angielskim lub tez polskim.jest tam 1 pkt gdzie wpisujesz swoje nazwisko z ta litera

tak samo z zawodem-obowiazkami ,ze w j.polskim lub tez angielskim

Napisano

można również zapłacić online - przelew internetowy to bardzo wygodna sprawa. Zapisujesz tylko numer który pojawia się na początku transakcji. Oczywiście przelew internetowy z poziomu linku na stronie opłat ambasady a nie swojego konta ;)

Napisano

Super:-) dziekuje za szybka odpowiedz!

Chcialam sie jeszcze upewnic co do kolejnosci, najpierw dokonuje oplaty a pozniej wypelniam wniosek tak? bo na forum pisze ze to jest obojetne:-/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...