Anubis Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Do Kanady nie trzeba zawczasu wyrabiać wizy turystycznej (na maks. 6 miesięcy pobytu). Decydują na granicy kogo wpuścić.
brizzard Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Wiem ale wizy nie potrzeba zeby leciec.... chodzi mi o to aby byc tyle czasu ile potrzeba do uzyskania obywatelstwa w kanadzie a potem mozna sie przeniesc bez problemu do usa........
Anubis Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 No problem polega na tym że będziesz potrzebował wizy imigracyjnej do Kanady, a pózniej do USA.
Paulina_89 Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Wiem ale wizy nie potrzeba zeby leciec.... chodzi mi o to aby byc tyle czasu ile potrzeba do uzyskania obywatelstwa w kanadzie a potem mozna sie przeniesc bez problemu do usa........ nie, nie mozna sie przeniesc bez problemu do USA z Kanady. Poczytaj najpierw co trzeba zrobic zeby dostac kanadyjskie obywatelstwo, a pozniej co ttzeba zrobic zeby zdobyc amerykanskie. Tak jak juz Ci tutaj niektorzy mowili, to nie jest Unia Europejska, gdzie sie przenosisz gdzie chcesz
Joyanna Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Ludzie chyba mysla,ze jak zniosa wizy to juz na stale bedzie mozna w USA pozostac.Rozmawiam czasem ze znajomymi na skype czy FB i czesto slysze-ale bedzie fajnie jak zniosa wizy,mozna bedzie leciec do USA ,popracowac,moze zostac.To jest wlasnie takie myslenie ludzi mieszkajacych w Polsce.
Paulina_89 Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 no bo tak wlasnie mysla Joyanna. Kiedys zrobilam ankiete na blogu pt. co nam da zniesienie wiz czy jakos tak, juz nie pamietam i sporo osob zaznaczylo dopowiedz, ze bedzie mozna sie przeprowadzic. Nikt w telewizji o tym nie mowi ze to o turystyczne chodzi i potem sa te wszystkie hejterskie komentarze pod kazdym artykulem o zniesieniu wiz, ze "20 lat temu trzeba bylo wizy znosic, a nie teraz" itp. A co za roznica czy bylyby zniesione teraz czy 20 lat temu, skoro Ameryka do zwiedzania przez 20 lat sie za wiele nie zmienila. Wielki Kanion powieksza sie tylko o kilka inches na rok
KaeR Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 A co za roznica czy bylyby zniesione teraz czy 20 lat temu, skoro Ameryka do zwiedzania przez 20 lat sie za wiele nie zmienila. Wielki Kanion powieksza sie tylko o kilka inches na rok Ale można by było łatwiej do zbiorów azbestu jeździć. Teraz to już po ptakach.
Paulina_89 Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Ale można by było łatwiej do zbiorów azbestu jeździć. Teraz to już po ptakach. hehe, no patrz, nie pomyslalam o tym
sly6 Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 brizzard tutaj masz strone w j.angielskim co nalezy zrobic aby zdobyc kanadyjskie obywatelstwo,Teraz sa testy z j.angielskiego aby zdobyc obywatelstwo http://www.cic.gc.ca/english/ tez jest opisane o stalym pobycie Tak mozesz poleciec jako turysta,zmienic tam status na pracowniczy a potem moze cos wyjdzie z pobytem stalym-napisze za kiq ze to droga dluzsza -nie bezposrednia do pobytu stalego ale mozliwe jest takie cos . Poczytaj o takim programie jak IEC-praca wakacyjna . Mowicie ze ludzie nie wiedza o USA,nadal nie ktore osoby uwazaja ze wyjazd do Kanady to jak wyjazd do Unii ,praca ,mieszkanie bez zadych problemow a troche minelo od marca 2008 roku ,sa nadal wizy na nauke,prace,na pobyt staly
Joanna30 Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Wiem ale wizy nie potrzeba zeby leciec.... chodzi mi o to aby byc tyle czasu ile potrzeba do uzyskania obywatelstwa w kanadzie a potem mozna sie przeniesc bez problemu do usa........ Ale obywatelstwo Kanady nie dostaje się za to, że się tam odpowiednio długo "jest". Trzeba jeszcze być legalnie. A turystycznie możesz dostać jedynie pobyt półroczny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.