Skocz do zawartości

Gdzie Lepiej Wziąć Ślub, W Pl Czy Usa?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Generalnie, jeśli zależy Ci, żeby chłopak miał szybko możliwość podjęcia pracy, to zdecydowanie CR-1, a więc ślub poza USA. Bawienie się w wizę narzeczeńską trwa dłużej i jest droższe.

Z tym, że aby wystąpić o CR-1, to osoba mieszkająca w USA musi być obywatelem tego kraju.

A jesli ktoś jest usc to domicile w Pl cos w tym przeszkadza?

Jeśli ktoś ma domicyl w Polsce, to nie ma potrzeby (ani podstaw) do ściągania kogokolwiek do USA, skoro sam tam nie mieszka.

Napisano

A Ty chyba niedokładnie czytałeś moją odpowiedź, albo po prostu jej nie zrozumiałeś.

Nie wypowiadałam się na temat tego, co się dzieje w Polsce i jak się tu żyje, ale na temat tego, czy to przeszkadza, jeśli obywatel USA ma domicyl w innym kraju, niż USA, a chce ściągnąć rodzinę do USA. I podtrzymuję swoją odpowiedź - przeszkadza.

Wizy rodzinne służą łączeniu rodzin, a nie da się połączyć czegoś, co już jest połączone, bo rodzina rezyduje w tym samym kraju.

Napisano

Z tym, że aby wystąpić o CR-1, to osoba mieszkająca w USA musi być obywatelem tego kraju.

Racja, dla współmałżonków rezydentów jest zdaje się F21 lub FX21, ale czym się obie różnią, to nie mam pojęcia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...