Skocz do zawartości

Szkoła Dla 6-Latka W Usa - Dziecko Nie Mówi Po Angielsku

nieznajoma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie miałem bolu glowy, mnie się nic nie dzieje po nadużyciu tradycyjnych srodkow odurzająco - rozweselających. Tylko mnie się chce spiewac i tanczyc.... :D

Mnie po wszystkich dobrociach rozweselajacych glowa boli,jedynie co moge pic to Corona Extra,wtedy czuje sie dobrze.No ale jakas akcja wyszla,ze w coronie opilki szkla wynalezli i teraz na spalinach trzeba jechac az sie wszystko uspoko i naprawi :):(

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 5 tygodni później...
Napisano

Ile u was dni mozna opuscic w szkole? U nas do 5,a powyzej przy kazdej nieobecnosci szkola sie bardzo interesuje i trzeba miec dobre usprawiedliwienia.

U nas tak samo 5, a powyżej 5 trzeba mieć usprawiedliwienie od lekarza.

Jeśli chodzi ogólnie o szkołę dla 6-latka czy nawet starszego dziecka niemówiącego po angielsku, tutaj są specjalne programy dla takich dzieci. Nasz synek jest średnio zaawansowany (chodzi do 4 klasy) i ma dodatkowo w trakcie zajęć 4 razy w tygodniu po pół godziny angielskiego z nauczycielką, która pracuje z dziećmi imigrantów. Jeśli dziecko w ogóle nie mówi po angielsku, ma tych zajęć jeszcze więcej. Znamy tutaj Polaków, których synek ma 8 lat i jak poszedł do szkoły w ogóle nie mówił po angielsku, ale daje radę i jest coraz lepiej. :)

Napisano

Mój bratanek pojechał do USA w wieku 10 lat. Poszedł do szkoły i błyskawicznie się przystosował. Miał dodatkowe lekcje z angielskiego, miał specjalnego opiekuna w szkole. Okazało się, że z matematyki jest na dużo wyższym poziomie niż koledzy z klasy. Było to, co prawda prawie 30 lat temu :) Teraz do szkoły chodzą już jego dzieci...

Jedno, co mnie zmartwiło, to to, że zapomniał polskiego. Najpierw szkoła, gdzie był większą część dnia, potem studia w innym mieście... Mówi po polsku, rozumie, co się do niego mówi, ale czytać po polsku to już nie potrafi. Teraz będzie się musiał postarać, bo ja po angielsku z nim mówić na pewno nie będę :) Dzieciaki też mam zamiar wprowadzić w tajniki języka przodków (no, połowy przodków) ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Trzeba z dzieckiem mówić po polsku jak najwięcej, bo inaczej zapomni. Jak dziecko przebywa 7 godzin dziennie w szkole, gdzie mówi po angielsku, normalne, że jeśli w domu mówi również po angielsku, to zapomni. :) U nas jest tak, że jak nasz synek wraca ze szkoły, siada i opowiada nam (po polsku), co się wydarzyło w szkole. Czyta też książki po polsku, oczywiście więcej po angielsku (musi), ale też chętnie sięga po te polskie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...