Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna - Zaproszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na waszej srtonie głownej pisze zeby nie ubierać sie przesadnie, chciałem sie upewnić w jakim sensie, nie chce zrobc złego wrażenia ani zbyt eleganckiego/poważnego (ubierajac garniak). Wiem ze podczas takiej rozmowy ważne są najdrobniejsze szczególy (ubranie/zachowanie itd). Idę tam do nich z zamiarem dostania wizy nie mysle wrzucic ponad 500 zł w błoto i dlatego chce zadbac o kazdy szczegół.

{{{pamietacie film "chłopaki nie płaczą" tam jeden dostał od tej dziwki rózowy sweterek robiony na drutach i był on naśmiewany}}}

2. Jak z tym wyborem miejsca dostarczenia dokumentów. ?

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Na waszej srtonie głownej pisze zeby nie ubierać sie przesadnie, chciałem sie upewnić w jakim sensie, nie chce zrobc złego wrażenia ani zbyt eleganckiego/poważnego (ubierajac garniak). Wiem ze podczas takiej rozmowy ważne są najdrobniejsze szczególy (ubranie/zachowanie itd). Idę tam do nich z zamiarem dostania wizy nie mysle wrzucic ponad 500 zł w błoto i dlatego chce zadbac o kazdy szczegół.

{{{pamietacie film "chłopaki nie płaczą" tam jeden dostał od tej dziwki rózowy sweterek robiony na drutach i był on naśmiewany}}}

2. Jak z tym wyborem miejsca dostarczenia dokumentów. ?

O, już lepiej. :)

Trzeba zdefiniować "przesadnie". Mój ojciec był w konsulacie przed pójściem do pracy i był w garniturze. Jak znam życie, mój brat poszedł w dżinsach i koszulce polo. Ja chodzę w normalnych spodniach i przeważnie mam jakiś sweter, bo chodziłem głównie w grudniu. Margines jest bardzo szeroki. Ważne, żebyś się czuł swobodnie, bo możliwe, że wystąpi znaczne pocenie w trakcie rozmowy. :)

Odp. do pkt 2. Nie aplikowałem w nowym systemie, ale jak poczytasz opisy na tym forum miejsce odbioru wybiera się przed rozmową z konsulem.

Napisano

miejsce wybierasz na stronie. Po zalogowaniu tam z boku masz spis i powinno być, jak nie to wejdz na swój profil i wybierz miasto. Mozesz to zmienić do 24 godzin po rozmowie, ale na rozmowe powinienes miec just wybrane. Pamietam jak byłam to pan przy biureczku sprawdzający paszporty i dokumenty pytał czy wybrane zostało miasto.

Napisano

A co, po chińsku wypełniasz? Serio: telecode to czterocyfrowe numery które reprezentują imiona lub nazwiska w alfabetach innych niż łaciński, Ciebie nie dotyczy.

Napisano
telecode to czterocyfrowe numery które reprezentują imiona lub nazwiska w alfabetach innych niż łaciński

Tego to ja nie wiedziałem, dlatego pytałem o co w tych chodzi, dzieki za odpowiedź.

Nr opłaty wizowej w banku pocztowym (12 cyfr) jest dłuższy niż online przez SOFORT (9 cyfr)???

(Tak przynajmniej zauważyłem na tej stronie www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-paymentinfo.asp bank pocztowy - 12 cyfr , online przez SOFORT -9 cyfr )

Napisano

Mam pytanie: mam warunkowe umorzenie (właściwie to bede miał, za jakis miesiąc przyjdzie decyzja od sądu), wypełniając wniosek pytają o karalność/skazanie/aresztowanie .Jak wpisać we wniosku?

(na chwilę obecna jestem czysty, a warunkowe umorzenie to nie skazanie, wiec też jestem czysty) Pilne, proszę doradźcie.

Napisano

Tego to ja nie wiedziałem, dlatego pytałem o co w tych chodzi, dzieki za odpowiedź.

To szkoda, że nie zajrzałeś do wątku, w którym jest opisane, jak wypełnić DS-160 KROK PO KROKU.

Napisano

Mam pytanie: mam warunkowe umorzenie (właściwie to bede miał, za jakis miesiąc przyjdzie decyzja od sądu), wypełniając wniosek pytają o karalność/skazanie/aresztowanie .Jak wpisać we wniosku?

(na chwilę obecna jestem czysty, a warunkowe umorzenie to nie skazanie, wiec też jestem czysty) Pilne, proszę doradźcie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...