anita75 Napisano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Września 2013 I to nie jest za tanie... koszty akurat nie stanowiłyby mysle dla mnie większego problemu lecz tak jak pisałam sam fakt znalezienie kandydata...
KaeR Napisano 18 Września 2013 Zgłoś Napisano 18 Września 2013 To po co wyjeżdżać z polski jak się ma prawie sto tysięcy odłożone ;p
anita75 Napisano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Września 2013 KaeR a Ty wróciłbys teraz do Polski majac tam odłozone nawet 300 tys?
KaeR Napisano 18 Września 2013 Zgłoś Napisano 18 Września 2013 Ja bym wrócił nawet jakbym miał 0. Mi się w Polsce bardzo podoba. Jedynie możliwości zawodowe są problemem. Nie to, że w Polsce byłbym bezrobotny, ale nie ma porównania.
anita75 Napisano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Września 2013 Ja bym wrócił nawet jakbym miał 0. Mi się w Polsce bardzo podoba. Jedynie możliwości zawodowe są problemem. a więc odpowiedziałes sam sobie na postawione mi wczesniej pytanie myśałeś że ja chce wracać do us.bo jest tam o wiele bogatsza oferta fast food? poza tym wróc do polski na dłuzszy czas to zobaczymy czy nadal tak będzie Ci sie podobać
KaeR Napisano 18 Września 2013 Zgłoś Napisano 18 Września 2013 a więc odpowiedziałes sam sobie na postawione mi wczesniej pytanie myśałeś że ja chce wracać do us.bo jest tam o wiele bogatsza oferta fast food? Nie, ale ja mam pecha pracować na uniwersytecie i w Polsce nigdy więcej na wyższej uczelni noga nie postanie, bo to są żarty. Musiałbym iść pracować od 9 do 17 i chyba po miesiącu wyskoczyłbym z okna, bo ja się nie nadaję do tego. Jeślibym miał pracować w biurze w USA, to już bym wolał w Polsce. poza tym wróc do polski na dłuzszy czas to zobaczymy czy nadal tak będzie Ci sie podobać Mieszkałem w Polsce 28 lat, z prawie 6 lat w USA prawie rok spędziłem w Polsce. Podobało mi się wtedy, to i tym bardziej teraz. Ale rozumiem Cię. Co dla mnie jest koniecznością, czyli wykonanie jakiegoś ruchu w kierunku GC, Ty byś pewnie z radością przyjęła.
anita75 Napisano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Sponsorowanie na zieloną kartę? Z H2b nie ma wejścia na EB3 (EB1 i EB2 odpada z tego co piszesz), bo nie możesz być pracownikiem tymczasowym. O H1b nie ma się co nawet rozpisywać, bo wygląda na to, że Cię to nie dotyczy. Zresztą chodzę koło H1b i to nie jest taka prosta sprawa jak się wydaje m.in. bo to jest realna kasa dla pracodawcy. Już było wcześniej, że możesz nie mieć szans na wizę z uwagi na wcześniejsze wyczyny, wasnie dopatrzyam się że nie mam sznas załapać sie w przyszłości (po banie) nawet na h2b ze wzgledu na wiek a mianowicie do 40 lat. Po prostu załamka .. a teraz prosze o słowa wsparcia i pocieszenia !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.