ghaith ben Napisano 12 Października 2013 Zgłoś Napisano 12 Października 2013 Szukam odpowiedzi na pytanie czy mam jeszcze mozliwość powrotu do USA , moja sytuacja wyglada nastepująco Wleciałem do USA na wizie J-1 okazało sie że jest ok i zostałemna na dłuzej ( 9 lat). Majac jeszcze ważna wize J-1 zgłosiłem sie po SSN otrzymałem go ale posiadał błąd w moim nazwisku więc go oddałem do poprawy.Zbliżał sie termin mojej pół rocznej wizy a ja dalej nie miałem odpowiedzi w sprawie poprawy błędu na moim ssn.Gdy otrzymałem list było tam napisane że z powodu zblizającego sie terminu mojego wyjazdu do polski mój socjial nie zostanie wysłany aby nie wpadł w niepowołane ręce (naszczęscie posiadałek kopie tego SSN z błędnym nazwiskiem). Do szkoły nie chodziłem , pracowałem przez te lata , rozliczałem sie z podatku na ten numer SSN z błedem przez 6 lat .Jak wracałem do polski nie oddałem tej białej karteczki na lotnisku poniewaz gdzies ja posiałem. Posiadam dzieci urodzone w USA. Pracodawca u którego pracowałem bardzo by chciał zebym wrócił do USA . Czy ktoś wie co tu zrobić aby móc tam wrócić
ghaith ben Napisano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 12 Października 2013 Tak jak w tytule tematu, bardzo chciałbym w tym roku wyjechać do USA na stałe... Jedyną moją przeszkodą jest chyba strach. Byłem w Stanach już nie raz, mieszkałem w 3 różnych stanach, chodziłem tam do szkoły, więc to miejsce nie jest mi obce. Problem w tym, że teraz miałbym tam wyjechac sam. Wczesniej jeździłem z rodzicami i nie musiałem się przejmować miejscem zamieszkania, pracą czy czymkolwiek. Moim obowiązkiem była szkoła. Planuje już ten wyjazd od dłuższego czasu, problem w tym ze nie wiem jak zacząć to wszystko. Sam wyjazd to nie problem, gorzej z rozpoczęciem nowego życia na miejscu. Zastanawiam się między Nowym Jorkiem a Florydą, gdyż w tych stanach wcześniej mieszakłem. Nie bardzo mam do kogo jechać na start... Może Wy drodzy czytelnicy forum moglibyście coś doradzić młodej osobie, która chce wyjechać z kraju ? Pozdrawiam
Joanna30 Napisano 13 Października 2013 Zgłoś Napisano 13 Października 2013 Połączyłam oba tematy, chociaż są pełne sprzeczności... 1) Chodziłeś do szkoły czy nie? 2) Jesteś młodą osobą, a 9 lat siedziałeś w USA na wizie J-1? 3) Masz dzieci urodzone w USA i nie masz dokąd pojechać na start? Jeśli pracodawcy tak na Tobie zależy, to niech wystara się o wizę pracowniczą dla Ciebie. Nie bardzo wiem, czy czasem nie spamujesz, więc tematu na razie nie zamknę.
Gość Napisano 13 Października 2013 Zgłoś Napisano 13 Października 2013 Joanna30 - myślę, że oba tematy można uznać za zamkniętę. Użytkownik ghaith ben najwyraźniej jest dowcipnisiem, który zwyczanie kopiuje stare posty innych użytkowników. Dla potwierdzenia: 1-szy post: http://forum.usa.info.pl/topic/22370-jak-tam-wrocic/ 2-gi post: http://forum.usa.info.pl/topic/20061-samotny-wyjazd-do-usa-tym-razem-na-stale/ Być może szanowny OP byłby łaskawy wytłumaczyć jaki ma w tym cel??? Leniwe nabijanie liczby postów czy sprawdzanie, czy ktoś zauważy? Hmmmm. Proszę o zamknięcie tematu.... P.S Od dłuższego czasu przeglądam to forum i dzisiaj nie mogłam się powstrzymać od komentarza...
Joanna30 Napisano 13 Października 2013 Zgłoś Napisano 13 Października 2013 Dziękuję za zwrócenie uwagi. Temat zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.