euro2012 Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 cześć , chciałbym się zapytać jeśli chcę zrobić ID card to czy wystarczy mi paszport i konto w banku ?? w paszporcie mam wklejoną wizę imigracyjną , wciąż czekam na SSN i zieloną karte
Cerise nomade Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 standardowo: kazdy stan moze miec inne wymagania; w Michigan musialam miec dowody legalnego pobytu i dowody rezydencji, czyli na przyklad, wiza imigracyjna powinna wystarczyc i zazwyczaj chca przynajmniej dwa dowody rezydencji: np list na dany adres i rachunki
euro2012 Posted November 14, 2013 Author Report Posted November 14, 2013 byłem dzisiaj u nich i powiedzieli mi że potrzebuję SSN i zieloną karte Więc muszę poczekać Dzięki ,
Justi_87 Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 No i prawdopodobnie bedziesz jeszcze potrzebowal 2 dowody na potwierdzenie swojego adresu,.
euro2012 Posted November 15, 2013 Author Report Posted November 15, 2013 wiem , ostatnio jak zrobiłem swoję konto w banku podałem adres Office'u apartamentu tu gdzie mieszkam a nie swojego apartamentu i pierwsze będe musiał jeszcze zmienić adres w Banku ale też potrzebują SSN na szczęscie pytałem się dzisiaj bo byłem w biurze SSN i jest już wysłany tylko szkoda że nie wziąłem od nich na kartce , najwyżej poczekam
Joyanna Posted November 16, 2013 Report Posted November 16, 2013 Dlaczego na numer SSN czekasz tak dlugo? juz we wrzesniu pisales ze czekasz.Cos dlugo to trwa w twojej sytuacji.
euro2012 Posted November 16, 2013 Author Report Posted November 16, 2013 ponieważ miałem jechać we wrzesniu pojechałem na początku listopada , bo dopiero jak przyjechałem dowiedziałem się żę dostanę ssnej dla tych wszystkich nowych emigrantów wybierzcie się do family center a dostaniecie dużą pomoc naprzykład ja mam brata 8 lat ja mam 18 obaj dostaliśmy nowe plecaki jordanajedzenie na 250 $ albo więcej oraz dużo produktów do mycia oraz lunch w szkolę ma się za darmo przez 6 miesięcy i sporty są zadarmo więc jak ktoś chce skorzystać to polecamta pomoc jest dla nowych imigrantów zupełnie za darmo , więc warto skorzystać ! Peace out ! przybory szkolne , dużo by wymieniać
KaeR Posted November 16, 2013 Report Posted November 16, 2013 przybory szkolne , dużo by wymieniać Pierwszy raz widzę 18-latka, co się z przyborów szkolnych cieszy. Powodzenia!
euro2012 Posted November 16, 2013 Author Report Posted November 16, 2013 heh no widzisz ja tam się ciesze lepsze dostać za darmo niż kupować ale piszę tu by innym pomóc że jest taka możliwość a nie chwalić się
sly6 Posted November 16, 2013 Report Posted November 16, 2013 w jakim stanie takie cos jest bo ze jest pomoc to sie zgodze ,wazne jakie maja zasady tej pomocy.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.