slickbe Posted December 1, 2013 Report Posted December 1, 2013 Witam, Czy zamawial ktos jakies czesci rowerowe do PL? Zastanawiam sie nad zamowieniem amortyzatorow i kol wartosci o 7-8 tys pln - pytanie czy beda oclone? 4 lata temu zamawialem narzedzia do serwisu rowerowego warte ok 10 tys pln i cla zaplacilem cos kolo 250 pln, wiec symbolicznie. Pozdr!
mpbc Posted December 1, 2013 Report Posted December 1, 2013 Witam, Czy zamawial ktos jakies czesci rowerowe do PL? Zastanawiam sie nad zamowieniem amortyzatorow i kol wartosci o 7-8 tys pln - pytanie czy beda oclone? 4 lata temu zamawialem narzedzia do serwisu rowerowego warte ok 10 tys pln i cla zaplacilem cos kolo 250 pln, wiec symbolicznie. Pozdr! Trochę mnie zaskoczyłeś bo zwykle największy problem to VAT...... sprowadzałem trochę rzeczy z USA (elektronika) i zwykle to cena grała rolę, do 100 USD nie było problemu powyżej 200 USD zawsze mi clili a pomiędzy było różnie...... ale jak napisałem wyżej cło było minimalne, ale do ceny sprzętu, cła i transportu doliczali VAT...
slickbe Posted December 1, 2013 Author Report Posted December 1, 2013 Wiec pewnie w przypadku czesci rowerowych dowala ten vat...
andyopole Posted December 1, 2013 Report Posted December 1, 2013 Kazdy powazny importer wie gdzie szukac stawek celnych. Kazdy przemytnik ma je w malym paluszku.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.