Gregori Posted December 3, 2013 Report Posted December 3, 2013 Witam. Sprawa wygląda następująco: 26 lat, posiadam wizę turystyczna na 10 lat. Jestem absolwentem Uniwersytetu Przyrodniczego na wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt w zakładzie Hodowli koni i jeździectwa. Uzyskałem tytuł mgr inż. Dokładniej specjalizuję się w jeździe westernowej i jestem instruktorem jazdy konnej w tym stylu. aktualnie nie jestem zatrudniony. Staram się o pracę w dwóch stadninach, ale chce podnieść jeszcze swoje kwalifikacje w stanach. Już kilka lat zajmuję się treninigem koni i przygotowaniem ich do dyscypliny reining Z początkiem przyszłego roku chcę polecieć do Kanady gdzie od 4 lat mieszka moja mama i zostać u niej na 5-6 miesięcy, a po tym czasie chciałbym polecieć do Teksasu na chociaż 6 miesięcy. Zależy mi na długości pobytu w Teksasie ponieważ chciałbym wystartować w bardzo poważnych zawodach w Oklahoma City, które odbywają się na przełomie listopada i grudnia. im więcej czasu spędzę w USA tym lepiej będę się mógł do tego przygotować. Studia ukończyłem w zeszłym roku i zaraz po zakończeniu studiów poleciałem na 3 miesiące do Teksasu do zaprzyjaźnionego trenera w celu zdobycia doświadczenia w technikach treningiu koni, znajomości i pozwiedzania. I w to samo miejsce chcę polecieć ponownie. Moje pytanie brzmi czy mam szanse starać się o inna wizę niż turystyczna żeby wykonać swój plan? Czy mógłby ktoś zasugerować jak zwiększyć swoje szanse na 6 miesięczny pobyt na wizie turystycznej? Jakieś zaproszenia, lub jakieś inne oficjalne dokumenty, może jakies pismo od oficjalnego patronata dyscypliny, która uprawiam ( organizacja jest amerykańska, nie ma ona oficjalnej fili w Polsce jeszcze) Poprzednim razem urzędnik w Chicago dał mi 4 miesiące możliwości pobytu
mpbc Posted December 3, 2013 Report Posted December 3, 2013 Witam. Sprawa wygląda następująco: 26 lat, posiadam wizę turystyczna na 10 lat. Jestem absolwentem Uniwersytetu Przyrodniczego na wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt w zakładzie Hodowli koni i jeździectwa. Uzyskałem tytuł mgr inż. Dokładniej specjalizuję się w jeździe westernowej i jestem instruktorem jazdy konnej w tym stylu. aktualnie nie jestem zatrudniony. Staram się o pracę w dwóch stadnina Trochę nie na temat ale pierwszy raz spotkałem się z instruktorem który mówi o "stadninach" bo zwykle to są stajnie..... Stadniny to ośrodki zajmujące się hodowlą lub reprodukcją koni......
Gregori Posted December 4, 2013 Author Report Posted December 4, 2013 Trochę nie na temat ale pierwszy raz spotkałem się z instruktorem który mówi o "stadninach" bo zwykle to są stajnie..... Stadniny to ośrodki zajmujące się hodowlą lub reprodukcją koni...... Rozumiem, że jest to istotniejsza kwestia do roztrząsania... i pan teraz będzie też nie na temat pisał ?
sly6 Posted December 4, 2013 Report Posted December 4, 2013 a co do danej wizy to masz tutaj wykaz takich wiz http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/kategorie-wizowe.html
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.