Jump to content

Powrot Do Polsku Z Usa

Recommended Posts

Posted
Witam

Wracam na swieta do Polski z USA, i mam nastepujace polaczenie:

Memphis-Newark-Munich-Gdansk

W Newark mam 2h na przesiadka, moglby ktos opisac jak to wyglada gdy sie opuszcza USA (pierwszy raz wylatuje, wiec warto sie dopytac co i jak). W Newark laduje w Terminalu A, a lot do Europy z Terminalu C (lece United Airlines). Wiem ze jest kolejka laczaca terminale, ale trzeba wyjsc ze strefy bezpieczenstwa i ponownie przejsc przez kontrole bezpieczenstwa. Znalazlem informacje, ze jest tam autobus laczacy terminal A i C, ktory nie opuszcza strefy bezpieczenstwa, ale nic konkretnego nie moge znalezc.

Czy ktos ma doswiadczenie na tym lotnisku? Jak to z bagazem bedzie, czy w Newark moge od razu isc do bramki docelowej czy musze sie gdzies "meldowac" i czy te 2h to wystarczajaco duzo.

I jak to jest juz na lotnisku w Europie, co z bagazem i celnikami?

z gory dziekuje za pomoc

Posted

co do bagazu na terenie Europy to bierzesz ze soba bagaz podreczny,glowny odbierzesz w Gdansku :)

co do celnikow to co masz na mysli?masz za duzo prezentow ;)

Posted

co do celnikow to co masz na mysli?masz za duzo prezentow ;)

Wiadomo, przylatuje na swieta wiec cos tam bede mial ale nic niezgodnego z przepisami, po prostu kilka prezentow, chodzi mi bardziej o to jak to wyglada z ewentualnym clem...

Posted

to zalezy od ilosci,wartosci danych towarow ;)

widzisz to nie wiadomo nic,znam takich ze leca a nie maja nic na swieta dla nikogo ;):)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...