swepper Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 Witam Wracam na swieta do Polski z USA, i mam nastepujace polaczenie: Memphis-Newark-Munich-Gdansk W Newark mam 2h na przesiadka, moglby ktos opisac jak to wyglada gdy sie opuszcza USA (pierwszy raz wylatuje, wiec warto sie dopytac co i jak). W Newark laduje w Terminalu A, a lot do Europy z Terminalu C (lece United Airlines). Wiem ze jest kolejka laczaca terminale, ale trzeba wyjsc ze strefy bezpieczenstwa i ponownie przejsc przez kontrole bezpieczenstwa. Znalazlem informacje, ze jest tam autobus laczacy terminal A i C, ktory nie opuszcza strefy bezpieczenstwa, ale nic konkretnego nie moge znalezc. Czy ktos ma doswiadczenie na tym lotnisku? Jak to z bagazem bedzie, czy w Newark moge od razu isc do bramki docelowej czy musze sie gdzies "meldowac" i czy te 2h to wystarczajaco duzo. I jak to jest juz na lotnisku w Europie, co z bagazem i celnikami? z gory dziekuje za pomoc
sly6 Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 co do bagazu na terenie Europy to bierzesz ze soba bagaz podreczny,glowny odbierzesz w Gdansku co do celnikow to co masz na mysli?masz za duzo prezentow
swepper Posted December 10, 2013 Author Report Posted December 10, 2013 co do celnikow to co masz na mysli?masz za duzo prezentow Wiadomo, przylatuje na swieta wiec cos tam bede mial ale nic niezgodnego z przepisami, po prostu kilka prezentow, chodzi mi bardziej o to jak to wyglada z ewentualnym clem...
sly6 Posted December 11, 2013 Report Posted December 11, 2013 to zalezy od ilosci,wartosci danych towarow widzisz to nie wiadomo nic,znam takich ze leca a nie maja nic na swieta dla nikogo
daff532 Posted December 13, 2013 Report Posted December 13, 2013 kiedy lecisz ? i z jakiego lotniska ?
daff532 Posted December 13, 2013 Report Posted December 13, 2013 Czy ktos leci z USA - JFK do Warszawy/Rzeszów w najbliższych dniach ? Potrzebuje pilnie podać dokumenty. Thanks.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.