nutellacream Posted January 6, 2014 Report Posted January 6, 2014 Witam, z góry przepraszam jeśli powielam . Niedługo będę jechać na dłuższy czas do Stanów i szukam sposobu w jaki mogłabym (zrzucając koszty całkowicie na mnie) łączyć się telefonicznie z Polską. Chodzi o kontakt z niedowidzącą, starszą osobą. Zaznaczam to, ponieważ zdaję sobie sprawę, że normalnie mogłabym załatwić to aplikacją na telefon (skype, facetime czy viber) ale niestety wszystko odpada. Czy dobrze zrozumiałam (czytając wypowiedzi na forum), że mogę wykupić pakiet na skypie i gdybym łączyła się ze stacjonarnym, to osoba odbierająca nic nie płaci? Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje chętnie wysłucham
kzielu Posted January 6, 2014 Report Posted January 6, 2014 Dokładnie - pakiet na Skype, ewentualnie abonament, albo Skype To Go gdzie dostajesz numer w US na który dzwonisz i łączy Cie z numerem w Polsce.
SunshineState Posted January 7, 2014 Report Posted January 7, 2014 Dokładnie tak. Odbierający nic nie płaci i rozmowy kosztują grosze.
nutellacream Posted January 8, 2014 Author Report Posted January 8, 2014 dzięki wielkie. a dzwoniąc ze skypa z US na komórkę w Polsce odbierający niestety płaci?
KaeR Posted January 8, 2014 Report Posted January 8, 2014 Nie, ale stawki na komórkę po Twojej stronie są dużo większe, tzn. ze skypa na komórkę w Polsce.... Odbierający nie musi wiedzieć skąd przychodzi połączenie, więc nie może być obarczany kosztami.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.