marcinGD Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Witam! Chciałbym zapytać gdzie mogę znaleźć w miarę tanie i DOBRE prywatne liecum w NYC. Znalazłem Loyola School, widzę, że jest dość dobre, a czesne do 24.200 $, więc też niewiele, zna ktoś jakieś sprawdzone prywatne szkoły w NY? Koniecznie prywatne, bo pytałem prawnika ds. Emigracji i mówił, że jeśli chcę w całości ukończyć High School to tylko w prywatnej szkole, bo państwowa nie może wydać i20 na dłużej niż rok.
KaeR Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 A nie $32K? Plus enrollment deposit 4K?
marcinGD Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Jezu nie straszcie mnie =( http://privateschool.about.com/od/schoolsny/qt/nyctop.htm ... To jest dla mnie ważne, jak ktoś zna TANIE Prywatne High School niech poda koszt czesnego i nazwę szkoły, bo muszę jak najszybciej załatwić i20, a jedynie Loyola ma w miarę niski koszty Z TEGO CO TUTAJ JEST NAPISANE, ale nie wiem czy to aktualne =/
Joanna30 Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 To wejdź na strony tych szkół, które widnieją na stronie, którą podałeś i zobaczysz, jakie naprawdę mają czesne. Ta strona jest z 2009 roku, więc ma trochę nieaktualne dane Tanie prywatne - te słowa wzajemnie sobie zaprzeczają.
marcinGD Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 No dobra, a gdzie ja mam szukać czesnego haha? Przekopuję stronki i nie widzę.
KaeR Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Dokładnie, sprawdź u źródła, bo znalazłem to na stronie szkoły. Wiesz, czesne potrafi skakać i 5% z roku na rok. Dodatkowo, żeby się uczyć to nie tylko pokazujesz, że masz na czesne, ale na mieszkanie, transport, książki, ubezpieczenie itd. Więc na I-20 wymagana kwota to nie koniecznie musi być gołe czesne, ale dodatkowo np. 10 kafli.
marcinGD Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Zdaję Sobie z tego sprawę, przeznaczam na rok, nie więcej niż 130 tyś ZŁ, czyli nie więcej niż 40 tyś USD mogę wydać ŁĄCZNIE, dlatego szukam taniej szkoły =) A muszę do Private bo państwowa wg chorego prawa jest tylko na rok. Gdzie na stronach szkół są zakładki z czesnymi, bo chyba ślepy jestem =D
KaeR Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Ja bym szukał w admissions i fees albo tuition. Np. tu: http://www.loyola-nyc.org/admissions/fees-financial-aid/ Stawki ile będziesz potrzebował na życie często zależą od miejsca, więc w NYC może być fajnie.
marcinGD Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 oo Kurde =/ To dużo trochę =/ No cóż dzięki wielkie!
marcinGD Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Przejrzałem wszystko! Chyba Loyola School ma najniższe czesne, myślicie, że jest to szkoła warta uwagi? Bo muszę jak najszybciej załatwiać i20, =) paszport z wizą potrzebuję na początek Czerwca =)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.