Speed Napisano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2014 Witam. Mam pytanie.Nigdy nie bylem w Kanadzie i chcialbym sie przeleciec tam Jako,ze jestem obywatelem polsko-amerykanskim to potrzebuje wizy do Kanady? Czy wystarczy sam paszport biometryczny?
KaeR Napisano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2014 Ani Polak ani Amerykanin nie potrzebuje wizy. Polak jeśli posiada nowy paszport.
Speed Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2014 Czyli moge sobie normalnie wyjechac?
KaeR Napisano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2014 Tak, nawet jeśli spytasz się jeszcze 20 razy.
ilya_ Napisano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2014 http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/visas/faq_citizens_poland-citoyens_polonais.aspx?lang=pol
Speed Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2014 Wole sie zapytac milion razy,niz pozniej "zachodzic w glowe",proste.Ok,dzieki ilya_
dareknow0 Napisano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2014 Nie do końca jest tak.Oczywiście Polacy wizy nie potrzebują ale przy wjeździe do Kanady są "egzaminowani" a po co ,a do kogo ,a w jakim celu. Również zawracania do Polski nie należą do rzadkości .Jeśli posiadasz paszport amerykański to zdecydowanie zachęcam do wjazdu właśnie z paszportem amerykańskim a unikniesz niepotrzebnego poniżania . Byłem kilkakrotnie w Kanadzie z paszportem USA i nigdy nikt mnie o nic nie pytał .Paszport Polski lepiej schowaj sobie do szuflady na pamiątkę ,przynajmniej ja tak zrobiłem .Wtedy podróżowanie można nazwać "normalnym".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.