marcinGD Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 Mógłby mi ktoś podać pytania które dostaliście przy rozmowie z konsulem na Interview o F1? Dostanę i20 ze szkoły z Cupertino, i jak mi przyjdzie natychmiast składam wniosek o wizę, tylko chciałbym wcześniej przygotować się tak mniej więcej, nad odpowiedziami w języku Angielskim, żeby nie było żadnej wpadki, bo tam w U.S. to jeszcze jakoś sobie poradzę, ale jak mi konsul odmówi wizy, po moich mękach, żeby dostać i20 tylko przez to, że kaleczę angielski to się zastrzelę
KaeR Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 Ty jesteś ten milioner od liceum w USA? Bo F1 to i liceum i studia. Musisz doprecyzować.
Gość Violonczela Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 Jesli chodzi o mnie, to wypytywal sie co robilam poprzednim razem w Stanach (a mialam wize B-2), chyba chcial mnie zaskoczyc . Nastepnie , ogladal I-20, zaswiadczenie za banku mojego sponsora, pytal sie ile trwa calosc kursu angielskiego, czy zamierzam wrocic do PL, jak moj angielski bedzie super, gdzie pracuje, I skad mam tyle wolnego Chyba to wszystko, Rozmowa krotka, konkretna, z usmiechem . Powodzenia
marcinGD Napisano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 hahahahhahahahahahahahaha Dowaliłeś hahahahha Nom tak, z tego co wiem, to pójdę do 4 klasy HS, nie wiem może się uda dostać HS diploma pogadam o jakichś egzaminach uzupełniających, mam nadzieję, że to jest do zrobienia =) @Violonczela skąd wolnego? Czyli, że gdzie ty poszłaś do tej szkoły? Bo ja idę do Monta Vista HS w Cupertino, i wolne będę mieć chyba stąd, że wypiszę się z obecnej szkoły i idę do nowej tak? heh =D Dobra nie doczytałem, ty na kurs angielskiego, czyli nie do szkoły, trochę inna sprawa A ile miałaś lat? Bo ja dopiero 17 także opieka nade mną będę mieć zupełnie obcy ludzie
polska201 Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 u mnie podobnie. Co robilam przez ostatnie pobyty w usa, gdzie sie zatrzymalam, czym sie zajmuje w Polsce, skad mam pieniadze, do czego mi jest potrzebny jezyk angielski, czy dostane tyle wolnego na okres nauki. Generalnie nie bylo prosto
KaeR Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 hahahahhahahahahahahahaha Dowaliłeś hahahahha Nom tak, z tego co wiem, to pójdę do 4 klasy HS, nie wiem może się uda dostać HS diploma pogadam o jakichś egzaminach uzupełniających, mam nadzieję, że to jest do zrobienia =) @Violonczela skąd wolnego? Czyli, że gdzie ty poszłaś do tej szkoły? Bo ja idę do Monta Vista HS w Cupertino, i wolne będę mieć chyba stąd, że wypiszę się z obecnej szkoły i idę do nowej tak? heh =D To pytaj ludzi z F1 do liceum a nie do ESL czy studia, bo to inna para kaloszy.
marcinGD Napisano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 A no właśnie, i to wszystko po Angielsku, jakaś masakra Coś czuję, że to będzie sporo roboty, żeby pod względem języka przygotować się do tego interview
KaeR Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 A no właśnie, i to wszystko po Angielsku, jakaś masakra Coś czuję, że to będzie sporo roboty, żeby pod względem języka przygotować się do tego interview Jak nie umiesz po angielsku to myślisz, że Cię konsul nie zagnie? A nie musisz zrobić jakiegoś TOEFL-a?
marcinGD Napisano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 No tak tak, jasne, pytam tutaj, koleżanka ( która załatwiła mi HS ) mówiła, że Konsul spytał jej czy jest terrorystą nie mogę uwierzyć w głupotę tego pytania hahahah, staram się zebrać jak najwięcej możliwych przytań, żeby przygotować się do odpowiedzi. Dlatego mam jeszcze sporo czasu, i pytam się dookoła o te pytania + będę zwlekać z wizą tak długo się da, bo szkoła zaczyna się 19 sierpnia więc najwcześniej 20 lipca mogę lecieć, także jeszcze sporo czasu, niech mi tylko to i20 dotrze do Polski Nie robię nic innego od 3 miesięcy tylko uczę się Angielskiego... Btw. To jest tak, że po dwóch dniach od złożenia wniosku mogę już iść do Ambasady? A jak długo tam paszport trzymają?
katlia Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 Heh! Ja skonczylam liceum w Monta Vista! Super szkola, sliczna okolica. Ale nie oczekuj sie high school diploma; jedyne co dostaniesz to liste przerobionych tam przedmiotow i oceny. MV(go Matadors) jest od lat atrakcyjna szkola dla studentow miedzynarodowych, zwlaszcza Azjatow. Kierownictwo tam doskonale zna kazdy manewr na otrzymanie hs diploma ktorego kazdy cudzoziemiec chce - ale ze wzgledow na przepisy NIE dostanie. I nie ma to nic wspolnego z egzaminami itp. Jest to zwiazane z przepisami stanu Kaliforni.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.