Skocz do zawartości

Helikoptery

Misuzu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tez ciagle u was latają? Nie mieszkam w wielkim mieście. Jest to miasteczko ok. 70,000 tys. Ludności, No ale wokół sa inne miasteczka. Ciagle latają helikoptery. W kółko. Czasami jest to aż przerażajace.

Wiem Ameryki nie odkryłam, jednak dziwna jest ta norma.

Napisano

Pewnie masz baze wojskowa w zasiegu lotu helikopterem. Kiedys wypadl mi nocleg w Stutgarcie w Niemczech. Pomyslelismy ze nie bedziemy spac w halasliwym miescie tylko pojedziemy gdzies na niedaleka wies, zeby cicho bylo. Znalezlismy fajny hotelik, zakwaterowalismy sie a po godzinie zaczely latac amerykanskie helikoptery, te wielkie, z dwoma wirnikami. Taki byl halas ze az w piersiach zatykalo. Okazalo sie ze w poblizu jest amerykanska baza wojskowa. Trzeba sie bylo znieczulic bo halas byl nie do wytrzymania...

Napisano

Tez ciagle u was latają? Nie mieszkam w wielkim mieście. Jest to miasteczko ok. 70,000 tys. Ludności, No ale wokół sa inne miasteczka. Ciagle latają helikoptery. W kółko. Czasami jest to aż przerażajace.

Wiem Ameryki nie odkryłam, jednak dziwna jest ta norma.

Helikoptery są różnej maści, - policyjne obserwujące autostrady, medii bo lokalne stacje tv nadają reportaże z ruchu szczególnie w godzinach szczytu, W Kalifornii do tego transmitują na żywo, czasami godzinami, pościgi policjii za delikwentami - , ale publika to lubi. Do tego pogotowie, helikoptery prywatne, itd. stąd zagęszczenie.

Napisano

No wlasnie masa tego. A mieszkańcy mojego miasteczka tez sie na nie skarżą. Do LA mam co prawda niecała godzinę drogi, wiec może trochę tych uciekinierów jest.

Napisano

U mnie lataja bardzo czesto,a do tego otworzyli lotnisko w mojej wiosce i kilka razy na dzien lataja JetBlue,jak leci nad blokiem to mi sie w chacie wszystko trzesie :/ i halasuja jak by tornado szlo.Czasami az mnie szlag trafia.

• 2 tygodnie później...
Napisano

siedzial mi ten temat w glowie do tego stopnia, ze dzisiaj przygladalam sie helikopterom, ktore - moze nie czesto - ale kilka razy dziennie na pewno przelatuja mi nad glowa (miasto 250 tys ludzi w Indianie)

wypatrzylam, ze to lokalny samarytanin tak czesto lata - niedaleko jest dosc duzy szpital, wiec pewnie dowozi poszkodowanych do szpitala

moze tez masz gdzies blisko szpital?

Napisano

Hm... jest pełno tych całych medical care i urgent care, ale czy jakis większy szpital? raczej w mieście obok, które jest dosłownie tuz obok, wiec może z tam tąd dolatują. Tez musze sie im dokładniej przyjrzeć z tym, że sie nie znam i tak pewnie nic wielkiego nie wywnioskuję :P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...