Jump to content

High School W Stanach

Boneless

Recommended Posts

Posted

Witam, męczy mnie od dłuższego czasu już pytanie które mam zamiar zadać tutaj. Otóż już niedługo będę leciał na stałe do rodziny do New Jersey. Problem jest w tym że jestem w 2 klasie technikum i zastanawiam się co właściwie ze szkołą? Wyjazd planowany jest pod koniec czerwca, skończę wtedy 2 klasę. Będę wtedy miał 18 lat, a gdzieś wyczytałem że jeśli ma się tyle lat to kończy się edukację w High School. Więc jak to będzie ze mną, będę w 12 klasie? Nie znam nawet perfekcyjnie angielskiego, coś tam umiem ale to dalej nie jest to - szkoła nie będzie robić z tego problemu?

Posted

Nie ma tu czegos takiego jak technikum. Bedziesz wiec w normalnej high school. Popros aby rodzina zadzwonila do najblizszej high school i wytlumaczyla co i jak. Szkola wam doradzi. Nie obawiaj sie, amerykanie sa jak najbardziej przyzwyczajeni do przyjezdnych cudzoziemcow. Sadze, ze bedziesz zapisany na 3 lub 4 rok. Najlepiej byloby zeby szkola miala program ELS (English as a Second Language) Mozliwe ze bedziesz musial dodac sobie jeszcze jeden rok nim skonczysz. Wiek sie nie bardzo liczy, wiec tym sie nie martw.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...