Skocz do zawartości

Praca W Usa Dla Farmaceuty

anniescupcake

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jednak jeśli chciałabym szukać pracy, to w zależności od stanu jest mi potrzebna licencja na pracę, a żeby dostać lucencję muszę legalnie przebywać w usa, a żeby tam przebywać muszę mieć wizę, a z tego co ty mówisz, to ja się o wizę ubiegać nie mogę, więc od czego mam zacząć?

A skad pomysl ze w ogole mozesz szukac pracy ? Jak logiczne wydaje Ci sie ulatwianie znalezienia pracy cudzoziemcom ?

Napisano

A skad pomysl ze w ogole mozesz szukac pracy ? Jak logiczne wydaje Ci sie ulatwianie znalezienia pracy cudzoziemcom ?

A dlaczego nie mogłabym szukać pracy. Dotychczas oglądałam różne ofertu pracy w californii i arizonie, ale każda apteka wymaga stanowej licencji, której nie posiadam .

Napisano

Witam, chciałabym zorientować się trochę, co do pracy w aptece w usa. Jestem magistrem farmacji z 17 letnim starzen pracy w zawodzie. Znam bardzo dobrze angielski w słownictwie, mowie, piśmie i bardzo dobrze rozumiem. Mówię też biegle po niemiecku w zakresie obsługi w aptece i innych przydatnych zwrotów. Kiedyś brałam również udział w loterii wizowej i wygrałam, lecz ofertę pracy dostałam po terminie. Chciałabym spełnić dawny American dream i wylecieć do stanów w poszukiwaniu lepszej pracy, życia. Chiałam, żebyście pomogli mi się zorientować trochę. Od czego mogłabym zacząć, czy łatwo jest dostać wizę i o jaką wizę się ubiegać. Jaki stan preferujecie?

Nie chce cie martwic ale nie posiadajac co najmniej zielonej karty nie masz szans na prace jako farmnaceuta w USA.

Nawet majac GC(bez szkoly tutaj) ciezko dostac prace jako farmaceuta.

JAk masz jakies pytania na temat farmacji daj znac postaram sie odpowiedziec .

Napisano

W NY bardzo często nawet w Polskich gazetach widziałem ogłoszenia aptek poszukujących farmaceutów .Warunek to stały ,uregulowany pobyt .Bez tego nie ruszysz.A GC nikt Ci nie da.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...