kzielu Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Jednak jeśli chciałabym szukać pracy, to w zależności od stanu jest mi potrzebna licencja na pracę, a żeby dostać lucencję muszę legalnie przebywać w usa, a żeby tam przebywać muszę mieć wizę, a z tego co ty mówisz, to ja się o wizę ubiegać nie mogę, więc od czego mam zacząć? A skad pomysl ze w ogole mozesz szukac pracy ? Jak logiczne wydaje Ci sie ulatwianie znalezienia pracy cudzoziemcom ?
anniescupcake Napisano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 A skad pomysl ze w ogole mozesz szukac pracy ? Jak logiczne wydaje Ci sie ulatwianie znalezienia pracy cudzoziemcom ? A dlaczego nie mogłabym szukać pracy. Dotychczas oglądałam różne ofertu pracy w californii i arizonie, ale każda apteka wymaga stanowej licencji, której nie posiadam .
tomekolodziej Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Witam, chciałabym zorientować się trochę, co do pracy w aptece w usa. Jestem magistrem farmacji z 17 letnim starzen pracy w zawodzie. Znam bardzo dobrze angielski w słownictwie, mowie, piśmie i bardzo dobrze rozumiem. Mówię też biegle po niemiecku w zakresie obsługi w aptece i innych przydatnych zwrotów. Kiedyś brałam również udział w loterii wizowej i wygrałam, lecz ofertę pracy dostałam po terminie. Chciałabym spełnić dawny American dream i wylecieć do stanów w poszukiwaniu lepszej pracy, życia. Chiałam, żebyście pomogli mi się zorientować trochę. Od czego mogłabym zacząć, czy łatwo jest dostać wizę i o jaką wizę się ubiegać. Jaki stan preferujecie? Nie chce cie martwic ale nie posiadajac co najmniej zielonej karty nie masz szans na prace jako farmnaceuta w USA. Nawet majac GC(bez szkoly tutaj) ciezko dostac prace jako farmaceuta. JAk masz jakies pytania na temat farmacji daj znac postaram sie odpowiedziec .
dareknow0 Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 W NY bardzo często nawet w Polskich gazetach widziałem ogłoszenia aptek poszukujących farmaceutów .Warunek to stały ,uregulowany pobyt .Bez tego nie ruszysz.A GC nikt Ci nie da.
db887 Napisano 22 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2014 Nie wiem jak jest w innych stanach, ale w Florydzie farmaceuci potrzebuja stanowa lincencje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.