rozek1899 Napisano 8 Marca 2014 Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 Witam!Mam w planach kupno Macbooka Pro w USA. Problem w tym, że chce model mid-2012 i teraz pytanie do Was.1. Jakie sklepy sieciowe (typu MM, Saturn) oferują sprzęt Apple w USA (poza Apple Store)2. Jak wygląda wysyłka nowego/używanego laptopa z pudełkiem? Miałbym kogoś tam kto by mi kupił go i wysłał prywatnie.Jakie są koszta wysyłki jako gift promem?Może ktoś jest na miejscu i chciałby mi pomóc?
andyopole Napisano 8 Marca 2014 Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 Nie słyszałem aby pomiędzy Ameryką północną a Europą kursowały promy.
rozek1899 Napisano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 Nie słyszałem aby pomiędzy Ameryką północną a Europą kursowały promy. Mój błąd. Chodziło mi ogólnie o drogę morską. Jest taka możliwość?
andyopole Napisano 8 Marca 2014 Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 Jest. Zobacz sobie www.polonezparcelservice.com
rozek1899 Napisano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 Czytam teraz setki postów na forum typu "Jak ominąć cło, podatek itp" i nie ma żadnych konkretów w sumie.Z tego co wyczytałem to elektronika ma cło 0%, tylko VAT pozostaje do zapłacenia. Tak? Czy Vat też można jakoś pominąć?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.