rozek1899 Posted March 8, 2014 Report Posted March 8, 2014 Witam!Mam w planach kupno Macbooka Pro w USA. Problem w tym, że chce model mid-2012 i teraz pytanie do Was.1. Jakie sklepy sieciowe (typu MM, Saturn) oferują sprzęt Apple w USA (poza Apple Store)2. Jak wygląda wysyłka nowego/używanego laptopa z pudełkiem? Miałbym kogoś tam kto by mi kupił go i wysłał prywatnie.Jakie są koszta wysyłki jako gift promem?Może ktoś jest na miejscu i chciałby mi pomóc?
andyopole Posted March 8, 2014 Report Posted March 8, 2014 Nie słyszałem aby pomiędzy Ameryką północną a Europą kursowały promy.
rozek1899 Posted March 8, 2014 Author Report Posted March 8, 2014 Nie słyszałem aby pomiędzy Ameryką północną a Europą kursowały promy. Mój błąd. Chodziło mi ogólnie o drogę morską. Jest taka możliwość?
andyopole Posted March 8, 2014 Report Posted March 8, 2014 Jest. Zobacz sobie www.polonezparcelservice.com
rozek1899 Posted March 8, 2014 Author Report Posted March 8, 2014 Czytam teraz setki postów na forum typu "Jak ominąć cło, podatek itp" i nie ma żadnych konkretów w sumie.Z tego co wyczytałem to elektronika ma cło 0%, tylko VAT pozostaje do zapłacenia. Tak? Czy Vat też można jakoś pominąć?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.