Skocz do zawartości

Kosmetyki W Usa - Pielęgnacja Twarzy I Ciała.

Misuzu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jeszcze ktoś wcześniej wspominał ze używa maseczki z glinki. Znacie jakaś dobra która można kupić tu w jakieś aptece czy używajcie tej polskiej z ziaji maseczka z glinki szarej albo zielonej? Bo powiem szczerze ze ta z ziaji jest fantastyczna i od razu skóra sie poprawia chociaż na jakiś czas.

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A jeszcze ktoś wcześniej wspominał ze używa maseczki z glinki. Znacie jakaś dobra która można kupić tu w jakieś aptece czy używajcie tej polskiej z ziaji maseczka z glinki szarej albo zielonej? Bo powiem szczerze ze ta z ziaji jest fantastyczna i od razu skóra sie poprawia chociaż na jakiś czas.

Polski internetowy sklep kosmetyczny w USA to http://stokrotka.us/

Zaglądnij na ich stronę, może znajdziesz coś potrzebnego. Ceny mają b, oprzystępne.

Napisano

Dzięki znam ten sklep. Tak, racja promocje sa bardzo przystępne :)

Dobrze jest znać odpowiedniki, bo wiadomo, nie zawsze przez internet sie kupuje a jak bedzie potrzebna powiedzmy tylko maseczka to bez sensu kupować ja za $1 a przesyłka $10. :)

Napisano

Używam glinki Aztec Secret Indian Healing Clay, jest do kupienia w Whole Foods i w wielu miejscach online, niedroga i starcza na wieki.

Kosmetyków naturalnych raczej nie stosuję, przerabiałam temat gdy zamieszkałam w Stanach i szybko okazało się że to lipa (przynajmniej dla mnie). Nadal stosuję kilka naturalnych produktów, ale większość moich pielęgnacyjnych kosmetyków jest... hm... nienaturalna ;)

Mleczka kosmetyczne i płyny micelarne nie są popularne w USA, ale znakomity do zmywania makijażu jest Take The Day Off Cleansing Balm firmy Clinique http://www.clinique.com/product/1673/6424/Skincare/Cleansers_Makeup_Removers/Take-The-Day-Off-Cleansing-Balm/index.tmpl

Używam zarówno śmiesznie tanich kosmetyków jak i drogich, ostatnio b. polubiłam kilka kremów Kate Somerville, ale ZAWSZE mam w rezerwie krem Earth Science Apricot Night Cream. Kosztuje 16 dolarów i starcza na b. długo. Zawiera kwas hialuronowy i całą masę dobroczynnych olejów, nie zawiera parafiny i parabenów. Jest super nawilżający. Mam cerę mieszaną ze skłonością do zapychania i jeszcze mnie nie zawiódł :)

Napisano

A znacie jakis dobry kosmetyk na cellulit w dobrej cenie? Jakos srednio z tego typu specyfikami z tego co widze... Dlatego siostre poprosilam zeby mi przywiozla zapas balsamow Tolpy kiedy do mnie jechala w zeszlym miesiacu :)

Napisano

A znacie jakis dobry kosmetyk na cellulit w dobrej cenie? Jakos srednio z tego typu specyfikami z tego co widze... Dlatego siostre poprosilam zeby mi przywiozla zapas balsamow Tolpy kiedy do mnie jechala w zeszlym miesiacu :)

To chyba zależy od osoby, bo ja wypróbowałam wszystkie dostępne specyfiki tego typu (nawet jakiś koreański się zaplątał) i żaden nie przyniósł efektów, dopiero peeling z fusów kawowych podziałał. Wprawdzie jedyną osobą która widzi mój goły tyłek to bojfrend ;) ale świadomość posiadania gładkich półdupków jest fantastyczna dla samopoczucia :D

Napisano

To chyba zależy od osoby, bo ja wypróbowałam wszystkie dostępne specyfiki tego typu (nawet jakiś koreański się zaplątał) i żaden nie przyniósł efektów, dopiero peeling z fusów kawowych podziałał. Wprawdzie jedyną osobą która widzi mój goły tyłek to bojfrend ;) ale świadomość posiadania gładkich półdupków jest fantastyczna dla samopoczucia :D

Hahaha zaiste :D A powiedz cos wiecej o tym peelingu :rolleyes:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...