Skocz do zawartości

Problemy Z W-2 , Brakujące Dokumenty

MII

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wysłałam wszystkie brakujące dokumenty w piątek, dziś już dostałam informację że mój paszport jest z powrotem w biurze TNT czy w czasie 4 dni roboczych jest w ogóle możliwe że dostałam wizę ?

jest to mozliwe

czy raczej to znowu jest list o brakujące dokumenty ?

moze byc i list

orientuje się ktoś jaki jest czas oczekiwania od rozmowy czy też od przesłania poprawnych dokumentów do otrzymania paszportu z powrotem ?

ostatnio mialam sytuacje, ze bylo to 2 dni

i czy koperta ta która mam dostać( i nie otwierać ) będzie do odebrania razem z paszportem czy np otrzymam ją kurierem ?

powinnas dostac wszystko razem

będę wdzięczna za każdą informację :) ponieważ wczoraj nie dodzwoniłam się do ambasady a dziś mają jakiś dzień wolny więc też nie mam opcji zadzwonić :)

powodzenia

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam,
W poniedziałek 24.03.2014 miałam spotkanie z konsulem w sprawie wizy imigracyjne w kategori F2A, niestety musze dosłać brakujące dokumenty. Jednym z nich są "dowody związków łączących mnie z osobą składającą petycję" . Szczerze to mnie to zaskoczyło, z mężem widziałam się ostatni raz w wakacje 2013 roku, cały czas rozmawiamy na skype, i czasami przez telefon. Mamy tylko ostatni bilet, a własciwie wydruk z agencji w której mąż kupował bilet a nie mamy kart pokładowych. Nie zbieraliśmy takich rzeczy bo nie wiedzieliśmy ze będzie taka potrzeba.
Moje pytanie jest następujące : Co najlepiej wysłać jako dowód związku, zeby było wystarczające ? (Mamy mnóstwo zdjęc ale nie na wszystkich są daty )

Bardzo proszę o szybką odpowiedź,
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Napisano

Ja pokazywałam zdjęcia u konsula i to wspólne konto bankowe oraz wspólny adres zameldowania tymczasowego przed tym jak on wyleciał do stanów - to wystarczyło .

Co do mnie to u mnie brakuje dowodów na to że mąż przebywa w stanach .... Wysłałam tak wszystkie wyciągi bankowe , mandat który dostał za szybką jazdę , czeki które dostawał co tydzień wyciąg z karty kredytowej oczywiście rozliczenia podatkowe i te sprawy również . Co jeszcze mogę wysłać żeby zostało uznane ?

Ponieważ, niestety Pani na infolinii nie potrafiła odpowiedzieć na moje pytanie i jak to stwierdziła " no czasem to wystarcza, a czasem to nie wystarcza "... ręce mi opadły ... Innych dokumentów nie potrafiła podać które byłyby wystarczające. Ma ktoś jakiś pomysł albo też ktoś wysyłał coś innego niż to co wyżej wymieniłam ?

Napisano

My wzięlsmy ślub po tym jak wyleciał do stanów, a wcześniej nie mieszkaliśmy razem, z tamtego okresu mam jedynie zdjęcia. Mi pani z infoini powiedziała ze wystarczy ostatni bilet, ale czy to naprawde wystarczy to sie okaze ...

Napisano

Z własnego doświadczenia wiem że Panie na infolinii mówią dużo.... już 3 razy mi powiedziały że coś wystarczy i będzie okej ale jednak nie wystarczyło. Może jednak wyślij wspólne zdjęcia wszystkie jakie masz. Może jakieś wakacje spędzaliście razem i macie z biura podróży dokumenty ? Sama nie wiem ale wiem że trochę się czepiają, ja np nadal nie wiem co mam wysłać do nich jako potwierdzenie tego że Mąż przebywa na terenie USA.

Napisano

Ja głównie musze udowodnić że mam cały czas kontakt ze swoim mężem. Na szczęście mamy dużo wspólnych zdjęc z różnych miejsc . Wyśle nasze bilingi telefoniczne gdzie pojawiają sie nasze numery, ostatni bilet, kawałek histori ze skypa. Mam nadzieję że to wystarczy, bo też już nie mam pomyśłów co jeszcze...

A co do Ciebie MII , nic nie przyhodzi mi do głowy, to co wysyłałas wydaje sie być wystarczające ale oni mają jakieś kosmiczne wymogi..

Napisano

Spróbuje jeszcze wysłać rachunki za telefon mojego męża w stanach może to pomoże ( podałaś mi niezły pomysł z tymi bilingami :))....Karty pokładowe też prześlę.

Myślę że bilingi w twoim przypadku są bardzo dobrym pomysłem. Ale to moje zdanie, a widzę że ogólnie w ambasadzie dużo zależy od humoru konsula :)

Napisano

ja CO pokazalam moze z 4 zdjecia, wydruki z expedia, i screenshoty z fb - to wystarczylo . Jedynie co musze odeslac I-134 poprawione z zaznaczonym "inted" tak to powiedzial ze wiza jest tylko czeka na te dokumenty i odesle paszport z wiza. Ciekawe czy to bylo mydlenie oczu czy jednak tak bedzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...