Aleksandra82 Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Czy ktoś z Was orientuje się w temacie transportu rzeczy z New Jersey do Californii? Uhaul i przejażdżka przez Stany odpada, więc chodzi o wysyłkę, bez większych mebli, ciuchy, telewizor, coś takiego?
andyopole Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Jesli da sie to popakowac w kartony a potem najlepiej na palety to najlepiej bedzie wziac firme spedycyjna. Przyjada pod dom z lift gatem zapakuja i w 7-10 dni na miejscu. Dzwoniac do nich trzeba podac trzy rozmiary palety I wage kazdej z nich. Nalezy zadzwonic do wielu, a sa ich setki, podajac dane palet mocno, bardzo mocno sie targowac.
Misuzu Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 Tak, ze spedycjami trzeba sie mocno targowac jak powiedział Andy. Jeśli chodzi o ilośc mil to wydaje mi sie, ze mimo wszystko sporo skasuja za taka przewozke. Wiem jak to wyglądało w Europie. Chociaż jeśli nie będziesz miała aż tylu rzeczy, to pewne zmiescila sie na dokładnej a wtedy trzeba sie jeszcze mocniej targowac
Aleksandra82 Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 Słyszałam, że za paletę coś koło 700$. Nie znam się zupełnie na tych wymiarach, więc nie wiem jak się za to zabrać, pewnie muszę jakoś przemyśleć ile to będzie objętościowo, przypuszczam, że mniej niż 10 kubików i wiem, że to się kwalifikuje jakos LessThanTruckload. Czy ktoś z Was już się tym zajmował i ma jakieś konretne rady/doświadczenie?
andyopole Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 Jak to sie nie znasz na wymiarach? Kazda szanujaca sie gospodyni domowa ma miare krawiecka. Mierzysz dlugosc, szerokosc I wysokosc palety podajesz te wymiary raze z waga palety I dostaniesz estimate shipping. Typowy amerykanski wymiar palety to 40x48" ale sa I inne. Wczoraj wysylalem trzy takie palety z OR do Edinburg TX, kazda wysoka na 62". Razem wazyly ok 600 kg. Kosztowalo $850 - door to door.
Aleksandra82 Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2014 No właśnie mi o to chodzi, że na pewno są standardowe rozmiary, do których ja się dostosuje z upychaniem w kartony. Dzięki, zobaczę ile to wyjdzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.