Aleksandra82 Posted April 7, 2014 Report Posted April 7, 2014 Czy ktoś z Was orientuje się w temacie transportu rzeczy z New Jersey do Californii? Uhaul i przejażdżka przez Stany odpada, więc chodzi o wysyłkę, bez większych mebli, ciuchy, telewizor, coś takiego?
andyopole Posted April 7, 2014 Report Posted April 7, 2014 Jesli da sie to popakowac w kartony a potem najlepiej na palety to najlepiej bedzie wziac firme spedycyjna. Przyjada pod dom z lift gatem zapakuja i w 7-10 dni na miejscu. Dzwoniac do nich trzeba podac trzy rozmiary palety I wage kazdej z nich. Nalezy zadzwonic do wielu, a sa ich setki, podajac dane palet mocno, bardzo mocno sie targowac.
Misuzu Posted April 8, 2014 Report Posted April 8, 2014 Tak, ze spedycjami trzeba sie mocno targowac jak powiedział Andy. Jeśli chodzi o ilośc mil to wydaje mi sie, ze mimo wszystko sporo skasuja za taka przewozke. Wiem jak to wyglądało w Europie. Chociaż jeśli nie będziesz miała aż tylu rzeczy, to pewne zmiescila sie na dokładnej a wtedy trzeba sie jeszcze mocniej targowac
Aleksandra82 Posted April 8, 2014 Author Report Posted April 8, 2014 Słyszałam, że za paletę coś koło 700$. Nie znam się zupełnie na tych wymiarach, więc nie wiem jak się za to zabrać, pewnie muszę jakoś przemyśleć ile to będzie objętościowo, przypuszczam, że mniej niż 10 kubików i wiem, że to się kwalifikuje jakos LessThanTruckload. Czy ktoś z Was już się tym zajmował i ma jakieś konretne rady/doświadczenie?
andyopole Posted April 8, 2014 Report Posted April 8, 2014 Jak to sie nie znasz na wymiarach? Kazda szanujaca sie gospodyni domowa ma miare krawiecka. Mierzysz dlugosc, szerokosc I wysokosc palety podajesz te wymiary raze z waga palety I dostaniesz estimate shipping. Typowy amerykanski wymiar palety to 40x48" ale sa I inne. Wczoraj wysylalem trzy takie palety z OR do Edinburg TX, kazda wysoka na 62". Razem wazyly ok 600 kg. Kosztowalo $850 - door to door.
Aleksandra82 Posted April 14, 2014 Author Report Posted April 14, 2014 No właśnie mi o to chodzi, że na pewno są standardowe rozmiary, do których ja się dostosuje z upychaniem w kartony. Dzięki, zobaczę ile to wyjdzie.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.