meridol Napisano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam Przepraszam, że zaśmiecam temat, który był pewnie wałkowany parę razy. Ale zakładam bo zbytnio nie mam czasu na wertowanie stron z moimi odpowiedziami, więc postanowiłem napisać jeden temat z paroma pytaniami. Jak to jest z tym spotkaniem z konsulem. Czy trzeba się do niego specjalnie przygotowywać? Jakie zazwyczaj zadaje pytania? Jak się zachować? Ubiegam się o wizę turystyczną, chcę odwiedzić swoją rodzoną siostrę jej męża i jej córeczkę, jestem w końcu wujkiem i chcę żeby mnie bardziej poznała. Na co patrzą przy podejmowaniu decyzji? Czy to prawda, że dają najwięcej wiz na początku roku a już później mało?
sly6 Napisano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2014 i najlepiej isc po wize w srodku miesiaca Nie ma takiego czegos ze w danym okresie czasu cos idzie lepiej,, a pytania,sa od co robisz,co bedziesz tam robic,kim sa osoby do ktorych lecisz,co jest wazne jak polecialy-legalizowaly pobyt w USA.. Zachowanie?,nie sciemniac -chyba ze jestes bardzo dobry w tym,odpowiadac na pytanie za duzo nie sluchac w kolejce opowiadan
meridol Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2014 A jak to jest z tym, że się przyniesie umowy z roboty, wyciągi z banku o zarobkach itd.? Potrzebne to? czy na nic to nam sie nie przyda?
Deszczu Strugi Napisano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2014 Może się zdarzyć, że konsul poprosi Cię o przedłożenie takich dokumentów. Byłem kilka razy na rozmowie i nigdy o żadne dokumenty mnie nie prosił, no ale akurat może Ci się trafić taki, co będzie chciał mieć wgląd w jakieś dokumenty.
sly6 Napisano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 Moze sie trafic lecz One malo pomoga jak Ty zle wypadniesz na rozmowie sam tez nic nie pokazesz bez pytania..z forow wielu wynika ze jest to maly procent kiedy prosza o pokazanie a tak jest juz jakis czas a nie dopiero od paru miesiecy
meridol Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 Kolega musiał pokazać wyciąg z konta i lipa...nie miał przy sobie A jak z resztą? Trzeba mieć coś przy sobie, jakieś dokumenty? Oni sprawdzają w bazie danych informacji o Nas? przepraszam za tyle pytań, ale to będzie mój pierwszy raz i wolę się dobrze przygotować.
sly6 Napisano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 sprawdzaja po odpowiedziach,czy mowisz prawde bo wiedza ze dokuemnty moga byc jakies czasami moze ktos zadzwonic w dane miejsce.. a jakby mial wyciag to wiza byla by ile to osob pokazuje i wizy i tak nie ma masz sie dobrze przygotowac w odpowiedziach,rozmowie niz na ilosc dokumentow
meridol Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 dziękuje za odpowiedzi, niebawem dostane paszport i od razu zabieram się za załatwianie wizy. Za pewne jeszcze będę miał pytania
meridol Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 nie mogę edytowac. gdy konsul wyda pozytywną opinię, czyli przyzna wizę, to ile się czeka aby móc już polecieć do Stanów?
Joanna30 Napisano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 Aż się będzie miało w ręku paszport z wizą.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.