Skocz do zawartości

Zielona Karta A Narodziny Dziecka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

udało mi się wylosować zieloną kartę ( za 3 razem). Jednak nie wiem czy będzie ona ważna ponieważ urodziło mi się dziecko , a w momencie składania zgłoszenia dziecka jeszcze nie było. Gdzie i do kiedy muszę zgłościć dziecko - jeżeli jest jeszcze taka możliwość? I czy w przypadku ewentualnego wyjazdu można zrobić tak że ja wyjeżdżam pierwszy a np. po 2 miesiącach dojeżdża do mnie żona z dzieckiem. Powiem szczerze że mam bardzo duże obawy wyjeżdżać z kilku miesięcznym dzieckiem do US, dlatego chciałbym wyjechać pierwszy i wszystko dla nich przygotować;)

Pozdrawiam

Napisano

Moze od tego zacznijmy ze forum to kopalnia wiedzy i zobacz po tematach dv 2013-2014

I teraz tak na szybko,wysylasz papiery i dolaczasz dziecko ,jesli Ty wygrales to mozesz poleciec a zona z dzieckiem doleci do Ciebie .

to jest tak jak z malzonkami,ze wysyla sie juz aktualne formularze i dane :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

A zanim będziesz wylatywał to minie więcej niż kilka miesięcy :). Rozmowy zaczynają się dopiero w październiku. Nie podajesz jak wysoki masz nr. Od rozmowy też masz jeszcze chwilę na wylot.

• 3 miesiące później...
Napisano

Mam podobne pytanie, z tym ze my juz GC otrzymalismy.

Jesli przed wyjazdem urodzi nam sie dziecko ( jeszcze w europie ) to rozumiem ze ono juz GC nie bedzie mialo.

Jak w takiej sytuacji zalatwic dziecku mozliwosc wylotu ?

Napisano

Dzieki za odpowiedz, jeszcze nie mamy pieczatki w paszporcie. Pierwszy tygodniowy wyjazd zaplanowany na listopad zeby rozpoczac cala procedure. Tak na stale to jeszcze nie wiem, a dziecko moze sie nam urodzic wlasnie w tym okresie :)

Napisano

ten link co podalem to sie odnosi do tego jak juz masz piecztake,GC w reku

u Ciebie,u Was to bedzie inna sprawa ,pisz do Ambasady w tej sprawie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...