Skocz do zawartości

Wygrani Z Poprzednich Edycji

Gość espe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Andy, wiele ludzi pracuje w Starbucksie part time dla ubezpieczenia.

Dokladnie i ostatnio wcale nie tak latwo taka prace zdobyc bo jest spora konkurencja:)

Gość espe
Napisano

Pewnie gdzies w okolicach $8-$9/h.

Czyli odpowiednik takiego polskiego pokolenia 1500 brutto :)

Napisano

Czyli odpowiednik takiego polskiego pokolenia 1500 brutto :)

W sumie tak:)Ale dla studentow to taka praca idealna jest szczegolnie gdy pod uwage brac dobre ubezpieczenie ktore oferuje ta firma.B trudno jest miec prace part time z ubezpieczeniem.

Napisano

Czyli praktycznie na piwo i bule z kotletem bo wyżyć za to się nie da.

Fakt trudno za to zyc na dobrym poziomie,ale tu duzo ludzi zyje za podobne lub troche wyzsze od minimalnej stawki.Czesto maja 2 lub 3 prace aby zwiazac koniec z koncem.Duzo ludzi tez studiujac ma 2 prace- jedna na dzien,druga na noc-u mnie znajoma "funkcjonuje" w takim systemie spiac tylko 3 godziny dziennie.

Gość espe
Napisano

Fakt trudno za to zyc na dobrym poziomie,ale tu duzo ludzi zyje za podobne lub troche wyzsze od minimalnej stawki.Czesto maja 2 lub 3 prace aby zwiazac koniec z koncem.Duzo ludzi tez studiujac ma 2 prace- jedna na dzien,druga na noc-u mnie znajoma "funkcjonuje" w takim systemie spiac tylko 3 godziny dziennie.

I to jest dla mnie fenomen. Te same osoby w Polsce, za tą samą stawkę (w zł, ale opłaty też są w zł) uważają że im się NALEŻY więcej ale same do drugiej pracy nie ruszą bo jak to. A wyjadą za garanicę i potrafią w 2 pracach pracować w tygodniu i jeszcze czasem kilka godzin w trzeciej w weekendy. No i mieszkając po kilka osób w "apartamencie". W Polsce narzekają jakie to wyzyskiwacze pracodawcy a tam ci sami pracodawcy są cool i jeszcze radość że jakiekolwiek ubezpieczeni jest :) . To się nazywa marketing!

Ale trochę nam temat zszedł na bok i czekam na więcej ciekawy historii. Może są osoby które tylko czytają forum ale nie piszą :ph34r::) .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...