happygolucky Napisano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2014 Wlasnie jest w trakcie wypelnaiania dokumentow do ambasady. Wypelnilam tylko DS-160 dla K1 wizy czy trzeba jeszcze cos wypelnic i im przeslac przed rozmowa? Jakie dokumenty oprocz nie karalnosci, badan lekarskich, I-134, relationship proof zabieraliscie ze soba do ambasady? Ja nie otrzymalam jeszcze listu z ambasady ale na stornie pojawil sie komunkikat ze wszystko ready juz.
klaudisz188 Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2014 Ja wypełniałam tylko DS-160 Jeżeli nie masz skończone 24 lat to musisz wziąc ze sobą na rozmowę zaświadczenie o niekralności i kartotekę nieletnich. Ja tego drugiego nie dałam im i potem musiałam dosyłac Weź jeszcze odpis zupełny aktu urodzenia ale tak w ogole to nie stresuj się tak jak ja bo jak dostaniesz list to tam będzie opisanie co potrzebujesz tylko czytaj dokładnie, nie tak jak ja, cymbał jeden xD
happygolucky Napisano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2014 Ok, dzieki wielkie Mam juz odpis o niekaralnosci zalatwiony, odpis aktu urodzenia zupelny tez. Ja mam 28 lat wiec mysle ze kartoteke nie letnich juz nie potrzebuje. Badania planuje zrobic w jeden dzien (moze sie uda). Mysle umowic sie na badania 7 lipca a 8 lipca na rozmowe. Narzeczony wyslal tez nowy I-134. Mysmy wysylali swoje I-129 na poczatku maja i otrzymalismy NOA1 8 maja. Jak uzupelniam sowj profil na stronie gdzie sie placi za wszystko to tam pisze "priority date" to oznacza NOA1, prawda? Czyli wstawic Maj 8, 2014. Dzieki jeszcze raz!
klaudisz188 Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2014 Na rozmowie (odbyła się teraz w czerwcu) nie pytali mnie o I-134. Poprosili o te dokumenty, które były na kartce, którą dostałam pocztą. O priority date itd masz opisane wyżej, bo ja też nie wiedziałam Co do badań to ja miałam problemy i nie zrobiłam ich w jeden dzień Na twoim miejscu dmuchałabym na zimne
Misuzu Napisano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2014 Z tymi badaniami sie zgodzę. Ja jechałam dwa razy do Krakowa, bo miałam problemy, albo raczej temtejszy lekarz miał,problem z odczytaniem tego, ze na płucach nic nie mam! Niemniej jednak lepiej dmuchać na zimne.
klaudisz188 Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2014 Ja miałam zaś problemy z badaniami kiłowymi. Coś tam się zepsuło i powiedziano mi dopiero w rejestracji (Krk), a dzień wcześniej dzwonili i sie pytali czy na pewno będę. Nie dosc, że o 4 nad ranem musiałam wyjechac z domu żeby zdążyc tam to jeszcze dopiero na miejscu dowiedziałam się, że nie załatwię tego w jeden dzień ;/ Tzn zrobiłam je w jeden dzień ale wyniki dostałam pocztą po tygodniu
happygolucky Napisano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2014 Dzieki wielkie z ainformacje. Jednak moze zrobie badanie kilka dni wczesniej. Tak na wszelki wypadek. A propo samej rozmowy, to jak dlugo byliscie w ambasadzie i jak dlugo sama rozmowa trwala i jakie pytania padly? I jak dlugo czekaliscie na paszport? Z gory przepraszam za tyle pytan.
Misuzu Napisano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2014 Ja siedzialamw. Ambasadzie jakieś 3 godziny,a rozmowa moze z 10-15 minut trwała. W innych wątkach sa opisy jak rozmowa przebiegała. A na paszport jakieś 4 dni.
klaudisz188 Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2014 A Ambasadzie też ok 3h siedziałam a rozmowa moja trwała prawie godzinę, ponieważ mój narzeczony jest moim krewnym i Pani Konsul chciała wszystko wiedziec na ten temat. Pytania były bardzo szczegółowe i osobiste. I to trwało większośc czasu. A reszta to pytania typu: "Kiedy ślub, kiedy wyjazd, co po ślubie, co na to nasi rodzice, za co go kocham, jak sie poznaliśmy itd" A na paszport czekałam 5 dni, bo TNT oczywiście "zapomniało" mnie zawiadomic, że paszport już jest. Słyszałam, że ludzie strasznie sie skarżą na tą firme
Laurka Napisano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2014 Pierwsze slysze. Ja dostalam sms od TNT z samego rana, niecale 48 godzin po rozmowie A w Ambasadzie tak jak powyzej: 3 godziny od wejscia do wyjscia, rozmowa moze 10 minut. W ogole nie ma sie czym stresowac, to jest bardzo cywilizowane miejsce z uprzejmymi, milymi pracownikami.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.