mikeyanagita Napisano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2014 Witam, Jadę w tym roku do USA, mam wizę J1 i pracę załatwioną przez jedną z agencji, ale jako iż posiadam pewne doświadczenie w branży IT zastanawiam się czy nie lepiej zamiast tej pracy byłoby podjąć się praktyk. W związku z powyższym moje pytanie: czy zatrudnienie jako intern stanowiłoby problem, jeśli póki co zadeklarowany jestem na w&t? Zdaję sobie sprawę, że w takiej sytuacji biuro musiałoby sprawdzić tego pracodawcę i pewnie wiązałyby się z tym dodatkowe koszta.
c4r0 Napisano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2014 Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że inny program, inna firma, to oznacza inne dokumenty, inną "sprawę" wizową a co za tym idzie inną wizę. Znaczy, dalej J-1 ale trzeba aplikować o nową z nowym zestawem papierów. Poza tym do internshipu potrzebne są odpowiednie kwalifikacje, trzeba sporządzić tzw. Training Plan (to robi pracodawca) itp. To zupełnie inna bajka niż W&T.
Bartek90 Napisano 29 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2014 A jak myślicie, jest szansa zrobić tak żeby wyjechać na wizie J1 na Work & Travel do jakiejś pracy w pobliżu dużego miasta i na miejscu spróbować na tę wize dostać praktyki w IT? Może ktoś tak próbował? Albo ktoś wie jak to wygląda od strony formalnej?
sly6 Napisano 30 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2014 to zalezy od pracodawcy bo jelsi nie to bys musial sie postarac o intership
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.