Skocz do zawartości

Wrzesień 2014 - Nowy Jork

Aslan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Do Coney Island: 1 lub 2 do 59th st. przesiadka na D i wiooo aż do końca linii - przystanek Coney Island/Stillwell Ave. Czy warto? Hmm...dość długa podróż, ale to najbliższa Manhattanu plaża no i historyczne wesołe miasteczko.

Jimmy Fallon obecnie prowadzi The Tonight Show. Rezerwacja biletów:

http://www.nbc.com/the-tonight-show/blogs/2766

TKTS - lokallizacje i godziny:

http://www.nytix.com/Broadway/DiscountBroadwayTickets/TKTS/hoursofoperation.html

Sky Room/Press Lounge - lokale nastawione na imprezy firmowe i turystów. Nie martw się o strój. Mogą być nawet jeansy, oby nie poplamione i i nie podarte.

Napisano

Od razu polecam kupić kartę NY Pass lub Explorer choć ta pierwsza ma więcej przywilejów. Bez takiej karty nawet i we wrześniu można stać w kolejkach marnując przy tym sporo czasu. Najgorsze kolejki były na Ground Zero, we wrzesniu to chyba trzeba będzie tam stać pól dnia i na Empire gdzie była tylko jedna kolejka bez względu czy ktoś ma kartę czy nie stoi się średnio 2-3h, poza sezonem letnim. Ogólnie myślę, że się zmieścicie w 2 tyg. jak dobrze rozpracujecie sobie plan dnia, choć zawsze trzeba brać pod uwagę że coś może ulec zmianie :) Aha dodałabym jeszcze muzeum Interpid, fajna sprawa szczególnie super wygląda to na dachu :) jeżeli chodzi o zakupy to owszem trzeba zobaczyć Macy's Century 21, Forever 21 itp.

Napisano

Tych kolejek to się właśnie zaczynam obawiać. Wiadomo, że nawet najlepszy plan nigdy nie jest doskonały i trzeba go modyfikować, ale może te 2 tygodnie faktycznie starczą nam na zobaczenie chociaż pobieżnie całej naszej listy. Póki co mam zaplanowane 2 dni, ale daleko jeszcze do września :) 11 września w ogóle nie chcemy się pchać na dolny Manhattan bo pewnie będą tam tłumy. Zaraz spojrzę na to muzeum Intrepid co to za ciekawostka ;)

Napisano

Tych kolejek to się właśnie zaczynam obawiać. Wiadomo, że nawet najlepszy plan nigdy nie jest doskonały i trzeba go modyfikować, ale może te 2 tygodnie faktycznie starczą nam na zobaczenie chociaż pobieżnie całej naszej listy. Póki co mam zaplanowane 2 dni, ale daleko jeszcze do września :) 11 września w ogóle nie chcemy się pchać na dolny Manhattan bo pewnie będą tam tłumy. Zaraz spojrzę na to muzeum Intrepid co to za ciekawostka ;)

2 tyg na NY to powinno z gorka starczyc. Za mlodu zrobilem NYC w 5 dni.

• 2 miesiące później...
Napisano

Mój wyjazd zbliża się dużymi krokami i chciałabym zamówić transport z Newark na Manhattan. Miałam wybraną firmę Go Airlink, ale dzisiaj coś mnie tknęło i dopiero zaczęłam czytać opinie na tripadvisor. To niestety był mój błąd. Są same złe opinie o nich i każdej innej firmie o której czytałam. Już sama nie wiem czy mam rezerwować czy nie. Może ktoś coś polecić? A może nie mam nic zamawiać i dogadamy się z jakimś taksówkarzem i zawiezie nas też za tą samą kwotę co bus? Gorzej jednak będzie w drugą stronę już jak będziemy wracać to nie ma takiej opcji że wyjdziemy sobie i ot tak złapiemy taxi na lotnisko. Chyba, że się mylę?

Dodam, ze w jedną stronę będzie nas 4 i każda ma bagaż główny i podręczny a z powrotem będzie nas 3 na Newark a jedna na inne lotnisko.

Ze względu na tą ilość bagaży i długą podróż za nami nie chcemy korzystać z transportu publicznego. Wolimy coś od razu na miejsce.

Napisano

Anubis a to są te wszystkie żółte taksówki tylko, że większe? Zmieścimy się w 4 osoby i tyle bagaży?

A powiedz mi czy taką taxi też można zamówić na telefon? Chodzi mi później o drogę powrotną z mieszkania na Newark, a jeszcze międzyczasie 2 z nas jadą do Vegas i też znowu trzeba coś zamówić.

Napisano

Anubis a to są te wszystkie żółte taksówki tylko, że większe? Zmieścimy się w 4 osoby i tyle bagaży?

A powiedz mi czy taką taxi też można zamówić na telefon? Chodzi mi później o drogę powrotną z mieszkania na Newark, a jeszcze międzyczasie 2 z nas jadą do Vegas i też znowu trzeba coś zamówić.

Przed terminalem czeka kolejka na taksówki a te podjeżdżają sznureczkiem,no i jest taki "dyżurny ruchu" - jeżeli zauważy że podjeżdżająca akurat taksówka będzie dla Was za mała, wpakuje Was w następną, możliwie większą. Na lotniska jezdzi dużo większych taxi właśnie z powodu bagaży.

Możesz zamówić telefonicznie tzw. car service. Jest ich do licha. Zamów dzień wcześniej. Oddzwonią jak samochód będzie przed domem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...