brizzard Napisano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2014 Witam . Mam takie pytanie, w przyszlym roku chcialbym jechac do mojego chrzestnego przebywa on tam legalnie jak zreszta polowa rodziny. 1) Pierwsze pytanie dotyczy odnosnie tego kiedy mam sie starac o wize turystyczna (oczywiscie nie zakladam ze ja dostane) Czy mam sie starac przed wyjazdem lub np. teraz moge juz w te wakacje. 2) Drugie pytanie odnosnie tego ,gdybym dostal taka wize przypuszczajac to na jaki okres ?? 3) Ostatnie pytanie juz niebede was meczyl ;p Dostalem wize jade do usa , czy moja dziewczyna ktora niema w ogole rodziny w usa ani nic ma jakies szanse by dostac taka wize turystyczna???? Dziekuje:)
Joanna30 Napisano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2014 1) Możesz starać sie o wizę już teraz, możesz dopiero przed wyjazdem - to Twoja decyzja. 2) Tego nie wie nikt. Wizy są przyznawane na okres od pół roku do 10 lat. 3) Każdy, kto niczego nie przeskrobał w USA ma szansę dostać wizę. Według mnie nawet większe szanse mają ci, którzy nikogo w Stanach nie mają
brizzard Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2014 Yhymmm rozumiem, ale u mnie z rodziny wszyscy sa legalnie i maja obywatelstwa amerykańskie pracuja normalnie wiec chyba nic nie przeskrobali heh:) yhymmm rozumiem jakbym w te wakacje sie zaczal starac o wize to niewypytywaliby sie czemu tak wczesnie skladam czy cos..?? Kurde boje sie ze nie dostane a chcialbym zobaczyc usa to moje marzenie czekalem az skoncze szkole ;p czyli mam rozumiec ze moja dziewwczyna tez moze bez problemu sie starac o wize?
Joanna30 Napisano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2014 Odnośnie tego przeskrobania, to ja mówiłam o tych, którzy starają się o wizę, a nie o tych, którzy są obywatelami, czy kimkolwiek innym w USA. Dlatego Twoja dziewczyna jak najbardziej może się starać o wizę.
brizzard Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2014 Ja tez niebylem tam jeszcze:) dziekuje bardzo za odp:) a mozna na wizie turystycznej np brac udzial w roznego rodzaju kursach angielskiego albo cos w tym podobnego;d
sly6 Napisano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2014 bizzard jak poczytasz forum to znajdziesz odpowiedz co do kursu jezyka angielskiego taki kurs nie moze byc dluzszy niz 18 godz na tydzien
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.