boguss10 Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam, Będąc w NYC planuje wybrać sie na tydzien z dziewczyna do Orlando do parków rozrywki. Chcemy wynająć jakis hotel na tydzien w okolicach Universal Studios, pytanie tylko czy mozemy to zrobic kiedy oboje mamy 19 lat? Plus nie posiadamy kart kredytowych.. Jedynie Visa elektroniczna + wyrobilismy sobie karty MasterCard walutowe $. Chcieliśmy dzisiaj zarezerwować jakis hotel przez booking, pytanie czy na miejscu normalnie nas zakwateruja? Wiecie cos na ten temat? Pozdrawiam
KaeR Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Chcemy wynająć jakis hotel na tydzien w okolicach Universal Studios, pytanie tylko czy mozemy to zrobic kiedy oboje mamy 19 lat? Poprostu sprawdz bezposrednio w hotelach, ktore Cie interesuja. W wielu musi byc conajmniej jedna osoba 21+ przy meldunku.
boguss10 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Na bookingu nie widziałem żadnej informacji na temat wieku. Ale poszukam lepiej. A co z karta kredytowa? Nie jest potrzebna?
KaeR Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Na bookingu nie widziałem żadnej informacji na temat wieku. Ale poszukam lepiej. A co z karta kredytowa? Nie jest potrzebna? Bo to nie booking decyduje tylko polityka danej sieci czy hotelu. Wiekszosc hoteli bedzie chciala zobaczyc karte kredytowa na pokrycie ewentualnych szkod, nawet jesli zaplacisz z gory za pobyt czym tam sobie chcesz przez strony takie jak booking.com. Jesli nie jestes pewien czy da sie bez karty w danym hotelu, najlepiej zadzwonic przed zarezerwowaniem. Jesli sie zgodza na debetowa, zablokuja Ci pewnie srodki na karcie. Ta bloka potrafi zostac przez kilka dni po check out.
dareknow0 Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Byłem wielokrotnie w różnych hotelach na Florydzie i USA >Najczęściej wymagany wiek to 21 lat. Zawsze była potrzebna karta kredytowa do zablokowania środków na pokrycie ew.uszkodzeń ,zniszczeń itp.To samo dot.wypożyczalni samochodów . Nawet nie śmiałem powiedzieć ,że nie mam karty kredytowej.
KaeR Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 To samo dot.wypożyczalni samochodów . Nawet nie śmiałem powiedzieć ,że nie mam karty kredytowej. Jak pozyczalem samochod na debetowej to blokowano mi deductible. Czyli musialem miec minimum $500. Nie pamietam wynajmowania hotelu bez CC.
boguss10 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Co polecacie w takiej sytuacji? Mogę mieć nie swoją kartę kredytową? Jakieś pomysły? Do wyjazdu został tydzień i chciałbym to wszystko zamówić przed, a czasu dużo nie ma. Chyba, że właśnie można zadziałać coś z tą debetową, tyle, że będą musiał mieć na niej pewnie jakieś większe środki.. + ogarnąć czy w ogóle hotel na takie coś się zgadza..
kzielu Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Nie swoją kartę ? Masz jeszcze jakies inne pomysły tego rodzaju ?
KaeR Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Co polecacie w takiej sytuacji? Mogę mieć nie swoją kartę kredytową? Jakieś pomysły? Do wyjazdu został tydzień i chciałbym to wszystko zamówić przed, a czasu dużo nie ma. Chyba, że właśnie można zadziałać coś z tą debetową, tyle, że będą musiał mieć na niej pewnie jakieś większe środki.. + ogarnąć czy w ogóle hotel na takie coś się zgadza.. Moze w jakims podrzednym motelu na godziny da sie bez karty kredytowej. :> Spytam swoja dziewczyne dzis czy w jej sieci jest w ogole mozliwosc bez karty kredytowej i jakie sa na to szanse w innych w miare normalnych hotelach. Ale ty i tak masz 19 lat wiec czy bedziesz mial karte czy nie to Ci nie pomoc.
Aiglon Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 E tam, mozna nie swoja karta, mi kiedys mama placila za pobyt. Trwalo to 3 godziny i telefony oraz faksowanie zgody i inne takie numery. Jak sie chce to mozna, ale to droga przez meke. Bez karty kredytowej tutaj jak bez reki. Wyjscie opcjonalne - jechac z gotówką i gotówką płacić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.