dżony Napisano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2014 Mam pytanie, wylosowałem zieloną kartę i czeka mnie badanie lekarskie... mam 27 lat, i jakies dwa lata temu byłem chory na kiłę. Oczywiście zostałem wyleczony, poprzez serię zastrzyków penicyliny. Jest tylko jeden problem mianowicie pewne odczyny serologiczne nie negatywizują się przez całe życie, tzn. miano jest bardzo niskie co nie świadczy o aktywnym zakażeniu ale lekarz będzie widział (jeżeli owy test jest wykonywany), że w przeszłości byłem chory na kiłe. "kolejność negatywizacji odczynów serologicznych w badaniach kontrolnych po leczeniu kiły: odczyny klasyczne FTA- ABS TPHA ( dodatni do końca życia), TPI ( utrzymuje się bardzo długo, nawet do końca życia, ale może się znegatywizować)." TPHA jest testem weryfikacyjnym. Moje pytanie brzmi czy będąc w przeszłości chory na kiłę dyskwalifikuje mnie to z GC? Czy jest wykonywany test TPHA, czy tylko klasyczne? Ogólnie lekarz będzie wiedział, że nie jestem chory, ale da sie sprawdzić, że byłem... Czy moja nieszczęsna choroba w przeszłości mnie dyskwalifikuje? Pytam, bo nie chce iść na darmo do lekarza, skoro z góry będzie to przesądzone. Gdzie mogę dowiedzieć się czy dawne zakazenie kiłą ma wpływ na dyskwalifikacje? Z góry bardzo dziekuje za pomoc i cenne rady... jestem strasznie poddenerwowany... Taka szansa a błędy przeszłosci (w zasadzie to nieszczęsny przypadek) nie dają o sobie zapomnieć i mogą zaważyć o mojej przyszłosci... Mam nadzieje, że przebyte zakażenie nie ma wpływu na wyniki i opinie lekarzy...
serafina Napisano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2014 Zadzwoń do lekarza który przeprowadza badania do GC
dżony Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2014 ale to chyba nie mialoby sensu jakby ktoś kto w przeszłości był chory i się wyleczył był dyskwalifikowany ?
kig Napisano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2014 My ci raczej na twoje pytanie nie odpowiemy, bo nie jestesmy lekarzami (no chyba, ze ktos z forumowiczow jednak jest..?) Jak serafina powiedziala, zadzwon do lekarza ktory wykonuje badania na GC (z listy ambasady) I jego sie zapytaj.
sly6 Napisano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2014 tutaj troche o tym pisze http://www.immihelp.com/greencard/adjustmentofstatus/medical-examination.html
jkb Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 http://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/exams/ti/civil/technical-instructions/civil-surgeons/required-evaluation-components/syphilis.html Applicants with untreated syphilis are considered to be Class A. After completing treatment, they are re-classified as Class B. http://www.uscis.gov/sites/default/files/USCIS/Resources/Designated%20Civil%20Surgeons/1_CS_Training_Introductory_Session.ppt Class B medical conditions are not inadmissible conditions Oznacza to, ze przebyta kila nie dyskwalifikuje Cie jako imigranta do USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.