Skocz do zawartości

Legalizacja Statusu Po Slubie Z Obywatelem Usa Na Wizie Turystycznej

aneta0605

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jaka jest srednia zarobkow potrzebnych do sponsorowania? Nie znalazlam tego nigdzie.

Tu nie chodzi o srednia, a zeby miec przynajmniej minimum. Wytyczne podal kolega podal w poscie wyzej.

Napisano

Czyli tesciowa, musi wybrac zaswiaczenie, ze jest obywatelka, tak ? Ona bedzie mom jedynym sponosorem, wiec tylko jej zaswiadczenia beda potrzebne. Czy dokumenty potwierdzajace prawdziwosc zwiazku tez musza byc wyslane w pakiecie? Myslalam, ze bedziemy musieli je wziac dopiero na interview.. Ze wzgledu, ze nie mam SS nie mozemy nawet zalozyc wspolnego konta w banku, rachunki za prad, gaz tak samo sa na meza, bo ja bez SS nie moge nic. Dopiero po otrzymaniu po zwolenia na prace (podobno czeka sie do 90 dni-nie Wiem jak to wyglada w praktyce) bedziemy mogli dopisac mnie do konta, do rachunkow..

Mozesz zalozyc wspolne z mezem konto w banku bez SSN. Ja zakladalam nawet przez slubem poslugujac sie paszportem polskim z wiza turystyczna.

W TD Banku zalozyli nam wspolne konto. Po uzyskaniu SSN donioslam im go a po wyrobieniu prawa jazdy z nowym nazwiskiem zglosilam je do banku.

Napisano

Papiery wyslalismy pod koniec lipca. Odciski mialam w sierpniu. Interview w polowie pazdziernika. GC przyszla poczta w ok dwa tyg po Interview. Po SSN sama musisz pojsc, samo nie przyjdzie. Ja poszlam na poczatku listopada i w ciagu tyg przyslali poczta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...