Bulva Napisano 21 Września 2014 Zgłoś Napisano 21 Września 2014 Witam Mam 21 lat i studiuje w CA od tego semestru i wpadlem na pomysl zeby zapytac sie jak to jest. Moja sytuacja: 1. Rodzice sa w Polsce 2. Taty siostra jest obywatelem USA i mieszka w MA. 3. Moze ona sie starac o zielona karte dla brata na tzw. laczenie rodzin. 4. W USA na pewno zostane az zrobie Bachelors czyli conajmniej 4 lata no i potem chcialbym kontynuowac moja edukacje w USA i teraz pytania 1. Ile to trwa zeby tato dostal zielona karte, jezeli wniosek ciocia zlozylaby na poczatku 2015 roku? 2. Czy ja automatycznie dostane GC wraz z ojcem (mam 21 lat jak juz mowilem i nie wiem jak to wyglada)? 3. Czy jezeli ja nie dostane to ojciec moze zlozyc wniosek na mnie i znowu pytanie ile to trwa? 4. Ile lacznie by uplynelo czasu abym otrzymal GC? Z gory dziekuje za odpowiedzi i zycze milego dnia
jkb Napisano 21 Września 2014 Zgłoś Napisano 21 Września 2014 1. Aktualnie czas oczekiwania na zielona karte w kategorii F4 wynosi 13 lat. 2. Nie. 3. Tak. Ile to bedzie trwac, zalezec bedzie od Twojego stanu cywilnego. Kategoria F1 (7 lat) lub F3 (11 lat). 4. Suma 1 + 3.
sly6 Napisano 21 Września 2014 Zgłoś Napisano 21 Września 2014 Pamietaj o biuletynie wizowym http://travel.state.gov/content/visas/english/law-and-policy/bulletin.html tutaj zobaczysz ile sie czeka teraz dla danej kategorii I pamietaj ze prawo moze sie zmienic,ilosc wydawanych wiz i moze byc tak ze teraz co piszemy za 2 lata moze byc juz nie aktualne.tak jest na teraz co do tych 21 lat to nie dostaniesz tak wizy,wiec pozostaje Ci loteria,jak Twoj tata zlozy papiery na Ciebie lecz tutaj mozesz czekac i dobrych ponad 13 lat .
Bulva Napisano 21 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 21 Września 2014 dziekuje za szybkie i rzeczowe odpowiedzi juz chyba szybciej uzbieram milion dolarow na inwestycje i dostane GC niz doczekam sie przez rodzine Czas sie zaczac rozgladac za amerykanka Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.