KaeR Napisano 26 Września 2014 Zgłoś Napisano 26 Września 2014 Nie zdeportują? Po przekroczeniu 90 dni jak złapią, to zdeportuja. W zależności jak wiatr powieje jeszcze bana na 10 lat dadzą.
TOXIq Napisano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Września 2014 To ślub albo loteria. Jakie są szanse na wygranie w loterii? Jak 3 w totka?
KaeR Napisano 26 Września 2014 Zgłoś Napisano 26 Września 2014 Przykro mi. Jak nie spojrzysz dupa zawsze z tyłu.
TOXIq Napisano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Września 2014 Ha! Walisz z obu rur.No nic. W czasie trwania nauki mam 2 lata, może pyknie i nie będę musiał wyjeżdżać. By the way: Ty wygrałeś na loterii?
dareknow0 Napisano 27 Września 2014 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Trójkę w totka trafić bardzo łatwo a wylosować GC o wiele trudniej. Nie masz szans na GC przez sponsorowanie przez pracodawcę . Jak będziesz wybitnym aktorem to wtedy tak ( szanse się zwiększą ). Zniesienie wiz zupełnie niczego nie zmienia .
KaeR Napisano 27 Września 2014 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 By the way: Ty wygrałeś na loterii?Nie. Mam większe szanse jutro zejść na ebole niż wygrać. Były student jestem. Nie będę nic więcej mówił, żeby nie niszczyć Ci złudzeń, że coś się takiego stanie w trakcie tych dwóch lat. ;-) Często i przez 4 czy 10 lat studiowania nic się nie dzieje. :-P
TOXIq Napisano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2014 dareknow0, a Ty? Wylosowałeś zieloną kartę? Ożeniłeś się? #Edit Natrafiłem na informacje o wizie O-1 (dla artystów). Czy mógłbym się o nią ubiegać kończąc tę szkołę aktorską w W.H? Nie mam pojęcia jak to działa, ale czy np. będąc 2 lata na wizie studenckiej i 3 lata na wizie O-1, mógłbym się ubiegać o zieloną kartę? Bo tak czy siak 3 dodatkowe lata po skończeniu tych studiów dałyby mi trochę czasu na wybicie się.
Joanna30 Napisano 27 Września 2014 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Samo przebywanie w Stanach (na jakiejkolwiek wizie nieimigracyjnej) nie daje zielonej karty. Sam siebie sponsorować na zieloną kartę nie możesz. Musi się znaleźć ktoś, kto będzie chciał się w to bawić (żona, pracodawca). Wiza O-1 jest dla artystów. Jej wymogi znajdziesz tutaj: http://www.uscis.gov/working-united-states/temporary-workers/o-1-individuals-extraordinary-ability-or-achievement/o-1-visa-individuals-extraordinary-ability-or-achievement
TOXIq Napisano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Crap. Co do tej wizy O-1. Czytałem właśnie, ale nie wiem czy samo skończenie szkoły aktorskiej (nie jakiejś podrzędnej) dawałoby mi możliwość ubiegania się o tę wizę. Na pewno bierze się tam udział w przedstawieniach itp.
KaeR Napisano 27 Września 2014 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Crap. Co do tej wizy O-1. Czytałem właśnie, ale nie wiem czy samo skończenie szkoły aktorskiej (nie jakiejś podrzędnej) dawałoby mi możliwość ubiegania się o tę wizę. Na pewno bierze się tam udział w przedstawieniach itp. O-1B: individuals with an extraordinary ability in the arts or extraordinary achievement in motion picture or television industry
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.