iseq Napisano 2 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 cześć czy mogę złożyć wniosek o GC w loterii wizowej biorąc pod uwagę, że 1 kwietnia będę miał składany przez pracodawcę wniosek o wizę H1? Wiem, że w systemie może być tylko jeden wniosek. Na hotline z INS powiedzieli, że można, ale jakoś mam taką wyniesioną z Polski nieufność wobec kompetencji urzędników. Co o tym sądzicie? pozdrawiam
Joanna30 Napisano 2 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 Można mieć wiele petycji złożonych na siebie. Np. być sponsorowanym przez rodzica/rodzeństwo i czekać na swoją kolej, a jednocześnie brać udział w loterii zielonych kart. Można być w USA na wizie studenckiej i brać udział w loterii zielonych kart.
kzielu Napisano 2 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 Poza tym loteria nie jest petycja, dopóki Cie nie wylosuja, udział nie ma żadnego znaczenia. H-1 jest poza tym wiza dual intent.
Rademedes Napisano 10 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Chyba nawet nie jest petycja do momentu az sie nie wysle dokumentow po wylosowaniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.