Kamilejros Napisano 2 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 Witam serdecznie Mam takie male pytanie, przylecialem tu na wizie J1 i zanim wiza wygasla zlozylem papiery o zmiane statusu na F1, wszystko zrobione jak powinno byc, moja sprawa jest w toku. Jednak nie wiem czy chce jeszcze isc tu do szkoly, za dlugo to wszystko trwa, do domu sie zaczyna bardzo tesknic. Jesli dostane status to i tak za dlugi ten pobyt w USA bedzie, nie chce tyle tu byc, ale chcialbym jeszcze kiedys wrocic, bo jednak tak na troche przyjechac jest fajnie. Wiem, ze czekajac na decyzje z USCIS mimo wygasniecia wizy jestem legalnie, ale czy jesli zdecyduje sie poleciec do Polski, moge miec problem z otrzymaniem wizy J1 czy B2 w przyszlosci dlatego, ze zaczalem bawic sie w zmiane statusu? Pozdrawiam
sly6 Napisano 2 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 witaj Nie ma prostej odpowiedi na to bo mozesz trafic na Konsul co powie ze masz male wiezi z Polska z taka probe zmiany statusu i nici beda z wizy, Bo jesli cos Cie trzyma w Polsce,miales zamiar wrocic to po co ta zmiana to czasami zalezy kiedy idziesz po wize.czy zaraz po powrocie czy tez po roku czasu. ps jak z loteria wizowa,.wiesz jakie sa zasady GC,ze masz tam byc ,mieszkac na stale w USA
Kamilejros Napisano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 No wiem... Mam czasami tak, ze bym rzucil w cholerke wszystko tutaj ale chec powrotu do Chicago zawsze bedzie i jest dosc silna Jakby GC byla to bym innaczej myslal zupelnie Wtedy kiedy tylko chce wsiadam lece a teraz trzeba siedziec
sly6 Napisano 3 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 Mozesz wrocic i starac sie o wize i wtedy mozesz latac bez problemu
laurels Napisano 4 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2014 ja tak miałam w 1999 roku. Byłam na J1, złożyłam papiery o zmiane statusu, popłaciłam wnioski i czekałam na odpowiedz. W tym czasie moja J1 już wygasła. Dostałam odpowiedź, że muszę dostarczyć jeszcze kilka dokumentów do wniosku, a w między czasie zachciało mi się wracać. Więc zostawiłam wszystko rozgrzebane, nic im nie wysyłając ze rezygnuję. Wróciłam do Polski, później po kilku latach ubiegałam się o wizę turystyczną i bałam się że konsul będzie pytał o ten pobyt po zakończonej wizie J1, ale nie pytal. Wize turystyczną dostałam na 10 lat. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.