Skocz do zawartości

Powrót W 33 Tyg Ciązy

bobot48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Moja żona będąc w 33 tygodniu ciąży będzie wracała do polski. na stronie lotu jest napisane że potrzebny będzie papier który można pobrać na stronie lotu. Ten dokument będzie musiał jej wypełnić lekarz w usa. Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Leciał ktos w 33 tyg ciąży z usa do polski? Czy wiecie może ile może kosztować wizyta u lekarza w usa? Dużo może kosztować wystawienie takiego zaświadczenie w usa?Bilet już jest kupiony. A może nikt nie będzie sprawdzał tego na lotnisku w usa przed lotem powrotnym? Był ktos z Was w podobnej sytuacji?

Bardzo proszę o pomoc.

Napisano

Mogą sprawdzać a mogą nie. Jedno jest pewne - w przypadku braku takiego dokumentu, w tak zaawansowanej ciąży, linia lotnicza, a dokładnie załoga, ma prawo odmówić przyjęcia pasażerki na pokład. Przelot takiej osoby jest związany z ryzykiem wystąpienia wcześniejszego porodu, który może odbyć się na pokładzie, może wiązać się z komplikacjami dla matki i dziecka i na koniec może spowodować konieczność międzylądowania, które związane jest z olbrzymimi kosztami dla linii.

Linie lotnicze starają się mieć potwierdzenie od lekarza, że kobieta będąca w tak zaawansowanej ciąży może odbyć podróż samolotem, przy w miarę małym ryzyku porodu. (bo bez względu na zaświadczenie, takie ryzyko występuje - zmiany ciśnień, wstrząsy, stres)

Napisano

A nie orientujecie się ile może kosztować wizyta u lekarza w usa??? Może taniej będzie zmienić datę powrotu niż wizyta u lekarza tam.

I jeszcze jedno pytanie. Czy przed wejściem na samolot sprawdzają i jak to robią w którym tygodniu kobieta jest w ciąży?

Napisano

Od $100 w gore - zalezy co bedzie chcial zrobic - masz kogos w US kto prowadzi ta ciaze ? Jezeli bedzie chcial przeprowadzic badanie to bym strzelal ze $250-300.

Napisano

Żona lekarza prowadzącego ma tutaj w Polsce.Leci do usa za 2 tygodnie razem z córka i nie wiemy co mamy teraz z tym fantem zrobić :/. a nie wiecie czy jest możliwość zmiany terminu powrotu w locie?

Napisano

Żona lekarza prowadzącego ma tutaj w Polsce.Leci do usa za 2 tygodnie razem z córka i nie wiemy co mamy teraz z tym fantem zrobić :/. a nie wiecie czy jest możliwość zmiany terminu powrotu w locie?

Zalezy od taryfy w ktorej zostal kupiony bilet, najtansze zwykle nie maja mozliwosci zmiany. Zadzwon do LOTu.

Napisano

A na ile leci do USA?

Możesz spróbować przebukować bilet na wcześniejszy powrót, ale tak jak kzielu powiedział - wszystko zależy od restrykcji na bilecie.

Zadzwoń do LOTu i wszystkiego się dopytaj.

• 3 tygodnie później...
Napisano

A w jakim miescie bedzie? Ja bym wziela wszystkie badania od polskiego lekarza I poprosila o list po angielsku z badaniami I danymi. Jestem lekarzem ale nie OBGYN wiec nie wiem co beda chcieli zeby wydac ze ciaza jest nie skomplicowana albo zagrozana. Moze ultrasound. Wykup ubezpieczenie na travel I biez takie co pokryje ciaze Bo jakby co, to nie chcecie to oplacac. Ale mysle ze za wizyte I moze ultrasound bez ubezpieczenia to moze 300-400. Bym poprosila o cene zanim by mnie Dr

Zobaczyla.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...