krowa12 Napisano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 W ostatecznosci zaplace ja ten rachunek za moja mame. Nie chcialabym obciazac jej. CHcialam sie dowiedziec, czy moze jest jakas szansa...bo ubezpieczenie miala to nie tak, ze poszla tam I z gory zakladala, ze okradnie szpital...
jkb Napisano 7 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Idź do tego szpitala do sekcji finansowej i dyskutuj z nimi.
krowa12 Napisano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Idź do tego szpitala do sekcji finansowej i dyskutuj z nimi. Zapewne beda raty...
andyopole Napisano 7 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 W drugim roku mojego pobytu zapadlem na zdrowiu I niecaly miesiac po otrzymaniu GC wyladowalem w szpitalu. Po dlugich pobytach, kilku operacjach rachunek wyniosl $280k. Oczywiste bylo ze tego nie zaplace bo zdazylem przepracowac ok. dwa tygodnie I nawet "zbankrutowac" nie mialem za bardzo z czego a ubezpieczenia wtedy nie mialem. Umorzyli wszystko co do centa. Zapewne beda raty... Ostatnio dostalem rachunek na ok. $1500. Rozlozyli mi na raty po $71 miesiecznie. No I pykam, ustawilem automatyczna splate I sie placi co miesiac.
jkb Napisano 7 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Zapewne beda raty... Raty i/lub obnizenie oplaty do racjonalnej kwoty...
andyopole Napisano 7 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Raty i/lub obnizenie oplaty do racjonalnej kwoty... U mnie wlasnie uparli sie I nie obnizyli tego rachunku. Pomimo tego ze moja LP nie pracuje.
andyopole Napisano 7 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Moze dlatego, ze miales "tylko" $1.5k? heh, faktycznie. gdybym mial na $15k pewnie obnizyliby o piec tysiecy I nie byloby sie do czego przyczepic...
freja Napisano 9 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2014 Mamie wspolczuje, ale zastanawia mnie postawa ubezpieczyciela. Co to znaczy "wznowila za pozno"? Miala ubezpieczenie z Polski czy nie miala? Jesli miala, to przycisnelabym ubezpieczyciela. Nie dajcie sie tak szybko splawic. Mialam podobna historie, w Polsce, gdzie ubezpieczyciel bezprawnie umywa raczki, zreszta na pewno sa takich tysiace, pomogl list od prawnika z zapytaniem w sprawie.
tomekolodziej Napisano 13 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2014 Mowilbys inaczej, gdyby za wyzyty w szpitalu, nawet na ubezpieczeniu przychodzily ci rachunki po $6000... Ja sie juz przejechalam na ich systemie i na tym, ze placac, majac ubezpieczenie dalej sciagaja ze mnie duuuza kase. A co do mojej mamy, to do szpitala sie nie pchala ale jest emerytka, wdowa ktora nie ma tyle, zeby zaplacic $12.000 wiec jakos w tym przypadku nie jest mi zal szpitala.... A czy to jest nasza wina ze nie masz dobrego ubezpieczenia? Mozesz miec tanie ubezpieczenie ale jak cos sie stanie to placisz wiecej, albo jak ja place wiecej ale ubezpieczenie placi praktycznie za wszystko
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.